Σε Ανακοινώσεις

Aνακοίνωση Τομέα Άμυνας Κινήματος Αλλαγής

Τα χρονίζοντα προβλήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων δεν βρήκαν λύση τον προηγούμενο χρόνο και ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο με όσα δημιούργησε η πανδημία. Δυστυχώς, από τον αρμόδιο υπουργό εισπράξαμε μόνο υποσχέσεις, αφού τα προβλήματα οικονομικής και λειτουργικής φύσεως των στελεχών παραμένουν άλυτα.

Για να διατηρηθεί το ηθικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων σε υψηλά επίπεδα απαιτούνται λύσεις για μία σειρά ζητημάτων, όπως η ημερήσια και νυχτερινή αποζημίωση, η υπερωριακή απασχόληση, η αποκατάσταση μισθολογικών αδικιών, η δίκαιη ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων – κυρίως εξωτερικού και έκτακτων, αφού οι τελευταίες έκτακτες της τρέχουσας περιόδου έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο σε σύγκριση με τις αντίστοιχες τακτικές, τα συνταξιοδοτικά και βαθμολογικά θέματα αποφοίτων ΑΣΣΥ, ΕΜΘ, ΕΠΟΠ, αλλά και οι ασφαλιστικές εισφορές αποφοίτων ΑΣΕΙ (Συνταγματαρχών και αντίστοιχων), που αποστρατεύονται πριν τη συμπλήρωση των συντάξιμων ετών, η εξαγορά επιπλέον συντάξιμης πενταετίας σε στελέχη που υπηρέτησαν σε διάφορες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, το κόστος αναγνώρισης επιπρόσθετου χρόνου ασφάλισης του ν.3865/10 με την έναρξη ισχύος του ν.4387/16, η στέγαση στελεχών σε ακριτικές περιοχές, η ισοτιμία πτυχίων των αποφοίτων των στρατιωτικών σχολών και πολλά άλλα.

Στην ημερήσια διαταγή του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας διαβεβαίωσε το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ότι στη φετινή χρονιά θα αποτελεί πρωταρχικό στόχο για το Υπουργείο η ανάληψη δράσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους και των οικογενειών τους. Τον προτρέπουμε να ενσκήψει στα προβλήματα των στρατιωτικών, δίνοντας λύσεις προς επίτευξη της εργασιακής ειρήνης και της ασφάλειας των οικογενειών τους, με τη νομοθετικη παρέμβαση που έχει προεξαγγείλει.

Ομοίως, πρέπει να δοθούν λύσεις στα ζητήματα που απασχολούν τους αποστράτους (ακόμη αναμένουν λύση στο θέμα των κρατήσεων του ν.4093/2012 στο μέρισμα), καθώς και στήριξη – ενίσχυση της Εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας, η οποία δεν πήρε ούτε βίδα από τα εγκριθέντα εξοπλιστικά προγράμματα για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Το Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει να είναι κοντά στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, και στους εργαζόμενους της ΕΑΒΙ.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Πλαφόν στα PCR test: η Κυβέρνηση κάνει παζάρια με τους μεγάλους ιατρικούς ομίλους χωρίς να υπολογίζει το δημόσιο συμφέρονΕνημερωτικό σημείωμα για τις προτάσεις μας για τεστ και διατιμήσεις