Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Δεν έχουμε ούτε καθαρή συμφωνία για το Σκοπιανό,
ούτε καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν ξέρω αν ο κ. Τσίπρας θα λάβει το Νόμπελ Ειρήνης ή θα το χάσει από τους κυρίους Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν το σίγουρο είναι, όμως, ότι θα μπορούσε να λάβει το Νόμπελ πολιτικού τακτικισμού, αποπροσανατολισμού και κοροϊδίας αν υπήρχε. Συνολικά η Κυβέρνηση δικαιούται μερίδιο σε ένα τέτοιο Νόμπελ πολιτικού τακτικισμού και κοροϊδίας.
Καταφέρατε, με μοναδική μαεστρία είναι αλήθεια, να ψηφίζουμε το μεσοπρόθεσμο και να συζητάμε για το Σκοπιανό. Μια συμφωνία για την οποία, δυστυχώς, δεν επιδιώξατε την εθνική συνεννόηση και συναίνεση, αλλά προτιμήσατε να διαπραγματευτείτε μόνοι σας και τώρα ζητάτε στήριξη.
Αναγνωρίζουμε ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας να λυθεί το θέμα της ονομασίας, να επιλυθεί όχι, όμως, όπως-όπως και στη βάση μικροκομματικών τακτικισμών, που σπέρνουν ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα στη χώρα. Φαίνεται ότι έχουμε μια συμφωνία σε δόσεις και με πολλά εάν και εφόσον.
Μια τέτοια συμφωνία ενέχει τον κίνδυνο να μην ολοκληρωθεί ποτέ έτσι όπως ξεκίνησε. Φαίνεται, επίσης, να είναι μια ναρκοθετημένη συμφωνία με γκρίζες ζώνες για την Ελλάδα. Ο κίνδυνος μπορεί να είναι να κατοχυρώνονται σταδιακά θέματα υπέρ της άλλης πλευράς και εμείς να εκφράζουμε απλά τη δυσαρέσκειά μας, αν κάτι δεν τηρείται. Και το βασικότερο η υλοποίηση της συμφωνίας να μην εξαρτάται από την Ελλάδα, αλλά κυρίως από τις ενέργειες της γειτονικής χώρας.
Λέτε ότι είναι erga omnes, αλλά δεν είναι. Τους λέτε Μακεδόνες, αλλά δεν είναι. Δεν θέλουμε άλλη μία ενδιάμεση συμφωνία. Θέλουμε μια οριστική συμφωνία πακέτο.
Προσωπικά και σε ό,τι με αφορά λέω «όχι» σε μια συμφωνία που αναγνωρίζει μια εθνογένεση, που αναγνωρίζει ανύπαρκτα δικαιώματα ιθαγένειας και γλώσσας, δηλαδή εθνική ταυτότητα σε έναν λαό που δεν τα δικαιούται.
Αυτή η συμφωνία, έτσι όπως τη φέρνετε, δεν είναι μια βιώσιμη λύση, που εξασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα. Δεν έχουμε μια καθαρή συμφωνία, όπως δεν θα έχουμε και μια καθαρή έξοδο από τα μνημόνια. Οι τακτικισμοί της Κυβέρνησης είναι που οδηγούν τα πάντα. Τα φέρνετε όλα σε δόσεις και σε βάθος χρόνου. Γιατί; Για να σκάσουν στα χέρια των άλλων.

Όλα υποτάσσονται στους μικροκομματικούς τακτικισμούς των δύο συγκυβερνώντων, οι οποίοι κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό. Εθνικά θέματα, τροπολογίες, μειώσεις, δεσμεύσεις για το ’19, το ’20, το ’21. Τι να πρωτοαναφέρει κανείς και πόσο να αντέξουν όλα αυτά στη λογική;
Αύξηση του ΕΝΦΙΑ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Αύξηση συντάξεων, μείωση συντάξεων. Μείωση διοδίων, αύξηση διοδίων. Όλα εξηγούνται, όμως, από το ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με καρέκλα και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χωρίς καρέκλα.
Ψηφίσατε μόλις το τέταρτο μνημόνιο, που είναι το πρώτο από το οποίο δεν παίρνουμε ούτε 1 ευρώ, και επιμένετε ότι με αυτόν τον τρόπο θα έρθει η ανάπτυξη.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κλείνω λέγοντας ότι αν και ο κόσμος έχει κουραστεί από νούμερα και αριθμούς, προσωπικά θέλω να αναφερθώ σε αριθμούς οι οποίοι σημαδεύουν την εποχή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Συχνά, άλλωστε, κάποιες φορές οι ιστορικές εποχές σηματοδοτούνται και χαρακτηρίζονται από αριθμούς. Τέτοια ήταν για παράδειγμα η εποχή του 1-1-4 στην Ελλάδα, που παρέπεμπε στο περίφημο άρθρο του Συντάγματος. Η δική σας εποχή, λοιπόν, θα σηματοδοτείται από τους αριθμούς 17, 109, 1 και 7. Εξηγούμαι: 17 οι ώρες στη διαπραγμάτευση του Πρωθυπουργού, 109 είναι το άρθρο του τέταρτου μνημονίου για την υποθήκευση όλων των περιουσιακών στοιχείων του κράτους για πολλές επόμενες γενιές και 1 και 7 είναι τα άρθρα της συμφωνίας. Ιδιαίτερα το 7 ανοίγει την πόρτα στην πράξη για διπλή ονομασία. Η εποχή, λοιπόν, 17, 109, 1 και 7 θα δίνει το στίγμα της περήφανης διαπραγμάτευσης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Καιρός να τελειώνουμε, κύριοι συνάδελφοι, με αυτή την εποχή. Και ο μόνος τρόπος είναι εκλογές εδώ και τώρα, για να αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί με πρωταγωνιστικό ρόλο στη δική μας παράταξη, για να καθοριστούν οι μετεκλογικές εξελίξεις.
Σας ευχαριστώ.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.