Σε Συνεντεύξεις

Βασικά σημεία από τη συνέντευξη  Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής  στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 στον Γ. Πιέρρο

Πριν από δύο εβδομάδες βρισκόμασταν εδώ με τον Βουλευτή του ΣυΡιζΑ κ. Κατρούγκαλο και τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Κατσαφάφο στους οποίους πρότεινα να κάνουμε μία τροπολογία, που είναι η βασική μας θέση εδώ και πέντε μήνες, για πλαφόν της τιμής του ρεύματος στη λιανική. Για να ψηφιστεί και να ισχύσει μια τροπολογία θα πρέπει να συμφωνήσει και η Κυβέρνηση.

Η Νέα Δημοκρατία και ο ΣυΡιζΑ να σταματήσουν να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ηλεκτροπαραγωγών. Από τη μία πλευρά η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει ότι πρέπει να βάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση πλαφόν στην χονδρική τιμή (κάτι τέτοιο μπορεί να καθυστερήσει ή και να μην γίνει ποτέ) και από την άλλη οΣυΡιζΑ, που εξυπηρετεί ακριβώς τα ίδια συμφέροντα με τη Νέα Δημοκρατία, προτείνει να μην πληρώνουμε την ρήτρα αναπροσαρμογής. Εμείς λέμε ότι πρέπει να μπει πλαφόν στην λιανική τιμή, με σταθερή τιμή για το επόμενο δωδεκάμηνο. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να επιβιώσουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις. Αυτή είναι μια θέση που την υποστηρίζουμε δημόσια εδώ και πέντε μήνες.

Χαίρομαι που ο κ. Παπαδημούλης θεωρεί την πρότασή μας υλοποιήσιμη και αναγνωρίζει ότι το πλαφόν στην λιανική τιμή είναι εγκεκριμένο μέτρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πιστεύω ότι θα την υιοθετήσουν στο ΣυΡιζΑ. Εμείς, ως Σοσιαλδημοκράτες θέλουμε να μην επιτείνουμε τις κρίσεις, αλλά να λειτουργούμε προγραμματικά για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τη χώρα μας. Γι’ αυτό θα χαιρόμασταν αν και τα τρία κόμματα συμφωνούσαμε να υιοθετηθεί η πρότασή μας και τελικά να γίνει πράξη αυτό που θα βοηθήσει τους περισσότερους πολίτες. Από τους επιχειρηματίες μέχρι τον πιο ευάλωτο.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Γιώργος Φραγγίδης: «Θέλουμε να είμαστε ισχυροί, να πάμε στις εκλογές και από την πρώτη Κυριακή να είμαστε μία δύναμη πρωταγωνιστική»Νίκος Ανδρουλάκης: «Μητσοτάκης-Τσίπρας έχουν ευθύνη για την ενεργειακή εξάρτηση και τα τιμολόγια-ρεκόρ»