Σε Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση Τομέα Εργασίας

Το υπουργείο Εργασίας επιδιώκει την στατιστική μείωση της ανεργίας δια των διαγραφών εγγεγραμμένων στις λίστες ανεργίας του ΟΑΕΔ.
Προφανώς θεωρεί ότι όποιος έκανε μισό ημερομίσθιο τον προηγούμενο μήνα θα πρέπει να θεωρείται… απασχολήσιμος.
Και όταν το εγχείρημα σκοντάφτει στην απεργία των εργαζομένων, καταφεύγει στο Πρωτοδικείο προκειμένου να κηρυχτεί παράνομη η απεργία.
Στο τέλος επιστρατεύει και τις δυνάμεις των ΜΑΤ εναντίον των εργαζόμενων που διαμαρτύρονται έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ.
Ούτε οι διαγραφές ούτε, πολύ περισσότερο, η «προσφορά» 300 ευρώ στον άνεργο μετά την συμπλήρωση… 5 ετών εγγραφής στον ΟΑΕΔ, αποτελούν διέξοδο στα σημερινά αδιέξοδα.
Η Κυβέρνηση χρειάζεται να κάνει διάλογο με τους εργαζομένους. Κυρίως, δε, επιβάλλεται να προσφέρει κίνητρα και ευκαιρίες στους ανέργους. Απαιτείται να ενισχυθεί και να επιμηκυνθεί χρονικά το επίδομα ανεργίας. Ειδικά μέσα στην ακραία ακρίβεια που ζουν οι οικογένειες.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Σχόλιο Γραφείου Τύπου για τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού σχετικά με τις έρευνες υδρογονανθράκωνΔιαβούλευση με την Ομογένεια της Γερμανίας για την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό