Σε Συνεντεύξεις

Βασικά σημεία της συνέντευξής Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Αντιπροέδρου Βουλής στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος»:

Είναι πολύ σημαντικό να γίνεται αξιολόγηση των κυβερνήσεων του παρελθόντος και επίσης είναι σημαντικό επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ να παραδέχεται ότι η κυβέρνηση Καραμανλή χρεωκόπησε τη χώρα, αφού δέκα χρόνια τώρα δεν έλεγε απολύτως για αυτό. Πρέπει μάλιστα να θυμίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε το σύστημα Καραμανλή με κομβικά πρόσωπα, όπως ο κ. Παπαγγελόπουλος, ενώ παράλληλα υιοθέτησε βουλευτές των ΑΝΕΛ, όπως ο κ. Κόκκαλης που αντίκειται στα νομοσχέδια προστασίας και προαγωγής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το ΠΑΣΟΚ έχει ένα όραμα για τη χώρα την ώρα που βαλλόμαστε από πολλές κρίσεις ταυτόχρονα. Πρώτα από όλα υπάρχει το τεράστιο πρόβλημα με το ιδιωτικό χρέος και τα funds, τα οποία νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα επί ΝΔ, τα funds παίρνουν ακόμα την πρώτη κατοικία των πολιτών. Η μόνη διαφορά απέναντι στα δυο κόμματα και τα νομοθετήματά τους ήταν ο νόμος του ΠΑΣΟΚ που προστάτευε την πρώτη κατοικία.

Αναφορικά με το πλαφόν στην τιμή ενέργειας : ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθενται να λύσουν το πρόβλημα. Γιατί δεν προτείνουν «κλιμακωτό πλαφόν στη λιανική», αλλά προστατεύουν τους ηλεκτροπαραγωγούς. Μιλούν γενικά για πλαφόν στην ενέργεια. Αλλά μόνο μέσω του κλιμακωτού πλαφόν στη λιανική τιμή τα κέρδη δεν θα επιστρέφονται στους ηλεκτροπαραγωγούς.  Για να γίνει πιο κατανοητή η αδικία που συντελείται αυτή τη στιγμή στα θέματα ενέργειας, θα δώσω ένα παράδειγμα: Είναι δυνατόν ο ιδιοκτήτης ενός ιδιωτικού σταθμού να παίρνει την ίδια επιδότηση με μια συνταξιούχο; Όχι, είναι ηθικά λάθος. Αυτές τις αδικίες θα αποκαταστήσει η πρόταση της σοσιαλδημοκρατίας για κλιμακωτό πλαφόν στην ενέργεια.

Εμείς, ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, έχουμε πει πολλές φορές τις θέσεις μας αναφορικά με την επόμενη μέρα των εκλογών. Εγώ δεν ψήφισα την απλή αναλογική που δίνει τη δυνατότητα στην πλειοψηφία της αντιπολίτευσης να μπορεί να υπερκεράσει τη δυναμική του πρώτου κόμματος. Αναρωτιέμαι γιατί σήμερα ο κ. Τσίπρας που θεσμοθέτησε την απλή αναλογική δηλώνει ότι δεν μπορεί να κάνει κυβέρνηση ηττημένος. Αυτό μας κάνει να συμπεράνουμε ότι αποδέχεται την ήττα του. Κατά συνέπεια, ο προοδευτικός χώρος της Ελλάδας σήμερα μπορεί να εκφραστεί μόνο από το ΠΑΣΟΚ. Γιατί μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τη ΝΔ.

Αναφορικά με τη νέα μηνυτήρια αναφορά του κ. Ανδρουλάκη για την υπόθεση παρακολούθησης: Δεν κάνουμε την αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για την διερεύνηση της παράνομης επισύνδεσης του κινητού του κ. Ανδρουλάκη και της απόπειρας παρακολούθησης του μέσω του Predator για την εκμετάλλευση πρόσκαιρου πολιτικού οφέλους, αλλά για την ενδυνάμωση της Δημοκρατίας στη χώρα. Γιατί επιτέλους πρέπει να έχουμε θεσμούς που να λειτουργούν αξιόπιστα.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.