Σε Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής

Οι βάσιμες επιφυλάξεις και τα εύλογα ερωτήματα για το μέλλον των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, τα οποία  θέσαμε στην πρόσφατη ερώτησή μας προς τον πρωθυπουργό, δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν.

Το χθεσινό άνοιγμα των οικονομικών προσφορών μεγαλώνει το αδιέξοδο για το μέλλον της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας, παρατείνοντας την αβεβαιότητα των εργαζόμενων για τις θέσεις εργασίας τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Και οι δύο προσφορές που κατατέθηκαν για ένα ναυπηγείο που βρίσκεται σε λειτουργία είναι πολύ χαμηλότερες από την πραγματική αξία του ναυπηγείου, τη στιγμή που η προσφορά για το διαγωνισμό της ΕΤΑΔ είναι δυσανάλογα μεγάλη για ένα ακίνητο που μόλις πρόσφατα απέκτησε άδεια ναυπηγείου, διαθέτοντας μόνο οικόπεδα και μία δεξαμενή.

Η δε πλειοψηφούσα προσφορά για το ενεργό ναυπηγείο δεν επαρκεί για την εξόφληση των οφειλόμενων στους 750 εργαζόμενους, για τους οποίους δεν έχει διατυπωθεί καμία διασφάλιση για το εργασιακό τους μέλλον από την πλευρά του επενδυτή, μέσα από συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της το πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο και την τεχνογνωσία των ναυπηγείων, προτού λάβει τις οριστικές της αποφάσεις.

Αποφάσεις που θα πρέπει να εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα των ναυπηγείων, τις θέσεις εργασίας αλλά και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζόμενων.

Οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα μας βρει αντίθετους.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Συνάντηση του Κινήματος Αλλαγής με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών ΕλλάδοςΔύο χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ χωρίς όραμα και στρατηγική για την αμυντική βιομηχανία και ευχολόγια για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων