Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου, εκφράζοντας τον έντονο προβληματισμό της για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο «Αττικόν» λόγω της έλλειψης επαρκούς αριθμού κλινών ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα, αναφέρει η βουλευτής πως «Από τα 27 κρεβάτια εντατικής θεραπείας που διαθέτει το νοσοκομείο, τα έντεκα προβλέπονται για ασθενείς με κορωνοϊό και τα δεκαέξι για κοινή νοσηλεία. Επιπλέον, διατίθενται έξι κλίνες από τη γενική νοσηλεία στη μονάδα covid, αυξάνοντας τον αριθμό των κλινών σε δεκαεπτά.»

Προς τούτο η βουλευτής ερωτά το Υπουργείο σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί, ώστε το Νοσοκομείο να μπορεί να είναι αποτελεσματικότερο στη λειτουργία του, τόσο κατά την πανδημία του Covid-19, όσο και στη γενική λειτουργία του και ποια χρονοδιαγράμματα έχουν τεθεί για την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού και τοποθέτησης περισσοτέρων κλινών ΜΕΘ στη μονάδα Covid, αλλά και γενικής ΜΕΘ.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:  

Κύριε Υπουργέ,

Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα, παρά τις εξαγγελίες στις οποίες είχατε προβεί, εμφανίζονται ολοένα και περισσότερα προβλήματα στο πλαίσιο της ανεπαρκούς προετοιμασίας των Νοσοκομείων, για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του Covid-19.

Συγκεκριμένα, το «Αττικόν» Νοσοκομείο, σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου Νοσηλευτών του νοσοκομείου «Αττικόν», κου Γιάννη Πλαγιαννάκη είναι για άλλη μία φορά στο προσκήνιο, λόγω της σημαντικής έλλειψης επαρκών κλινών ΜΕΘ για την αντιμετώπιση των αυξημένων περιστατικών κορωνοϊού στην περιφέρεια Αττικής.

Όπως, συγκεκριμένα αναφέρει , από τα 27 κρεβάτια εντατικής θεραπείας που διαθέτει το νοσοκομείο, τα έντεκα προβλέπονται για ασθενείς με κορωνοϊό και τα δεκαέξι για κοινή νοσηλεία. Επιπλέον, διατίθενται έξι κλίνες από τη γενική νοσηλεία στη μονάδα covid, αυξάνοντας τον αριθμό των κλινών σε δεκαεπτά.

Στην έλλειψη επαρκών κλινών ΜΕΘ στο «Αττικόν» νοσοκομείο έρχεται να προστεθεί και η πρόσληψη ανειδίκευτου προσωπικού για τις εντατικές, όπως και το ενδεχόμενο να μεταφερθούν τα μόλις δέκα κρεβάτια γενικής ΜΕΘ σε άλλα νοσοκομεία.

Αυτό σημαίνει, ότι το «Αττικόν» θα μείνει χωρίς εντατική κοινής νοσηλείας.

Άξιο αναφοράς τέλος συνιστά και η καταγγελία που προέβη η ΠΟΕΔΗΝ, αφού γνωστοποίησε ότι δύο μέλη του υγειονομικού προσωπικού και ένας διασωληνομένος ασθενής είχαν βρεθεί θετικοί στον Κορωνοϊό, χωρίς έπειτα τα ακολουθηθεί, όπως έπρεπε, το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Είναι απαραίτητο όλα τα  ύποπτα περιστατικά, ιδίως όσα συνωστίζονται στα ΤΕΠ να απομονώνονται, ώστε να μην δημιουργούνται επικίνδυνες καταστάσεις, τόσο μεταξύ των ασθενών όσο και ανάμεσα στο νοσηλευτικό προσωπικό.

Κατόπιν των όσων εξέθεσα παραπάνω, κι επειδή η ασφάλεια των συμπολιτών μας είναι προτεραιότητά μας,

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργέ :

  1. Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε, ώστε το Νοσοκομείο να μπορεί να είναι αποτελεσματικότερο στη λειτουργία του, τόσο κατά την πανδημία του Covid-19, όσο και στη γενική λειτουργία του;
  2. Ποια είναι τα χρονοδιαγράμματα που έχετε θέσει, προκειμένου να προβείτε σε πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού και στην τοποθέτηση περισσότερων κλινών ΜΕΘ στη μονάδα Covid, αλλά και γενικής ΜΕΘ, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προαναφερόμενα προβλήματα του Αττικόν Νοσοκομείου;

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ερώτηση στη Βουλή: «Υποβάθμιση της λειτουργίας των χειρουργείων στο ΚΑΤ»Ανδρέας Πουλάς: «Αναπάντητα τα ερωτήματα για τον αντιγριπικό εμβολιασμό»