Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Σε μια εφ΄όλης της ύλης κριτική σε ότι αφορά στις εξαγγελίες και τις τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, προχώρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στη Βουλή.

Ο κ.Κατρίνης επισήμανε ότι αυτό που προκύπτει με βάση τις δημόσιες τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού ‘’δεν είναι αν θα γίνουν πρόωρες εκλογές αλλά το πότε θα γίνουν΄΄ επισημαίνοντας ότι τη συζήτηση αυτή την άνοιξε και τη συντηρεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

‘’ Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης έχουν ορίζοντα ισχύος μέχρι τον Ιούνιο ή το φθινόπωρο του 2022.

Ο σχεδιασμός του πρωθυπουργού φτάνει το πολύ μέχρι το φθινόπωρο του 2022, αφού τότε η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να καταθέσει προϋπολογισμό στον οποίο θα περιγράψει τα μέτρα που θα πάρει για να πετύχει το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος 2,2% το 2023 που θα φτάσει στο 3,7% το 2025.

Με δεδομένο ότι οι προβλέψεις της Κομισιόν για την επόμενη τριετία δεν επιτρέπουν  υπεραισιόδοξες προβλέψεις για την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων, μέσω της ανάπτυξης είναι σαφές ότι τα πρωτογενή αυτά πλεονάσματα προϋποθέτουν δημοσιονομικά περιοριστικά μέτρα, που θα αποκρύψει ο κ.Μητσοτάκης καταφεύγοντας σε εκλογές’’

Ο Μιχάλης Κατρίνης χαρακτήρισε πλαστό και εκτός πραγματικότητα το δίλημμα που έθεσε ο κ.Μητσοτάκης στους Έλληνες πολίτες καλώντας τους να αποφασίσουν αν θέλουν κυβέρνηση Μητσοτάκη ή κυβέρνηση Τσίπρα-Βαρουφάκη.

Το πραγματικό δίλημμα , όπως είπε ο κ.Κατρίνης είναι δίλημμα  η συνέχιση μιας πολιτικής που συνθλίβει τις μικρές επιχειρήσεις και δεν αφήνει χώρο στους νέους ή μια πολιτική πρόταση που δίνει ευκαιρία σε όλους.

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, τόνισε ότι στην Ελλάδα που οραματίζεται ο κ.Μητσοτάκης δεν υπάρχει χώρος για τις ατομικές και μικρές επιχειρήσεις αφού οι φοροαπαλλαγές και η μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων είναι μόνο για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Επισήμανε ότι δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τους οικονομικά αδύναμους πολίτες που πλήττονται από τις ανατιμήσεις βασικών ειδών και προϊόντων διατροφής και διαβίωσης.

Aναφερόμενος στις εξαγγελίες του κ.Μητσοτάκη, ο κ.Κατρίνης τόνισε ότι:

Δεν υπάρχει ούτε μία που να αφορά στους μισθωτούς, στους χαμηλόμισθους. Προφανώς η κυβέρνηση θεωρεί ότι η αύξηση 2% που αντιστοιχεί σε 13 ευρώ το μήνα μικτά , είναι αρκετή.

-Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την μείωση ή την εξισορρόπηση των 19 άλλων φόρων που συνδέονται με την ακίνητη περιουσία και θα αυξηθούν με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

-Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τις ατομικές επιχειρήσεις . Αντίθετα το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση είναι σαφές: θέλει να κλείσουν. Θέλει να υπάρχουν μόνο μεγάλες επιχειρήσεις.

Χαρακτήρισε ‘’λογική φιλοδωρήματος’’ κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό ότι ανακάλυψε όψιμα το υψηλό κόστος υπηρεσιών στην κινητή τηλεφωνία και στο διαδίκτυο, όταν υπάρχουν υψηλές χρεώσεις , από τις υψηλότερες στην Ευρώπη στην κινητή τηλεφωνία και όταν οι  τιμές των συνδέσεων στο διαδίκτυο στην Ελλάδα είναι 73% ακριβότερες από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

΄΄Ο κ.Μητσοτάκης θέλει να δημιουργήσει μια Ελλάδα στην οποία οι νέοι θα είναι στο περιθώριο, μια Ελλάδα που οι εργαζόμενοι θα είναι χαμηλά αμειβόμενοι και χωρίς δικαιώματα, μια Ελλάδα που δεν θα υπάρχουν ατομικές και μικρές επιχειρήσεις.

Αυτή η Ελλάδα δεν μας αξίζει. Μια Ελλάδα που θα οδηγεί στο περιθώριο τα 2/3 των Ελλήνων, δεν θα είναι Ελλάδα.’’ αναφέρει ο κ. Κατρίνης.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ανδρέας Πουλάς: «Ανάγκη αναθεώρησης της εμβολιαστικής εκστρατείας στη χώρα μας»Ευαγγελία Λιακούλη: «Η Κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για τα ζώα, έβαλε πέντε λύκους και ένα πρόβατο, να αποφασίσουν …τι θα φάνε για δείπνο»