Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Στους κινδύνους που αναδεικνύονται από την εισβολή στην Ουκρανία αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ κ. Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στη Βουλή.

‘’Ο κ. Πούτιν δεν αμφισβητεί απλά το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο σύστημα ασφαλείας, αλλά υλοποιεί μια αναθεωρητική πολιτική επαναχάραξης των συνόρων με τη χρήση στρατιωτικής βίας.Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι εισβολή και κατοχή εδάφους ενός ανεξάρτητου κράτους.Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Και είναι καιρός να το συνειδητοποιήσουν εταίροι και σύμμαχοι μας.

Οι κυρώσεις που αποφασίστηκαν για τη Ρωσία αποδείχθηκαν πολύ ηπιότερες από αυτές που θα ανάγκαζαν τον κ. Πούτιν να ανακρούσει πρύμναν και να αποδεχθεί το δρόμο της διπλωματίας.

Για την επιθετικότητα της Τουρκίας και τις προκλητικές και επεκτατικές της κινήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ και στο Αιγαίο, βέβαια, δεν υπήρξαν ούτε κατ’ επίφαση κυρώσεις. Είναι καιρός η Δύση και η διεθνής κοινότητα να αντιληφθούν ότι η ενιαία στάση προϋποθέτει ενιαίους κανόνες και ενιαία αντιμετώπιση’’ τόνισε ο κ.Κατρίνης.

Άσκησε κριτική στη στάση και στην αντίδραση της Ευρώπης , επισημαίνοντας ότι ‘’ η Ευρώπη είναι ένας οικονομικός γίγαντας αλλά δεν μπορεί να αποτελέσει ισχυρό παίκτη στο γεωπολιτικό πεδίο, όσο δε διαθέτει και δεν εφαρμόζει κοινή εξωτερική και αμυντική πολιτική. Όσο υπάρχουν στενά και αποκλίνοντα συμφέροντα των κρατών-μελών της, όσο δεν προχωρά η πολιτική ένωση της Ευρώπης. ‘’

Αναφερόμενος στη χθεσινή σύνοδο κορυφής , ο κ. Κατρίνης τόνισε ότι ΄΄η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να στηρίξει οικονομικά τις χώρες-μέλη της και τις οικονομίες τους για να αντέξουν το βάρος των αυξήσεων στην ενέργεια.  Η χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου παραπέμπει απλά το θέμα στην Επιτροπή και στο Eurogroup και δεν προσφέρεται για θριαμβολογίες από την κυβέρνηση.

Δεν μπορεί εν μέσω αυτής της κρίσης να μας ζητείται μια δημοσιονομική περιστολή ,δηλαδή διακοπή των οικονομικών  ενισχύσεων, ούτε βέβαια και να προαναγγέλεται άμεση  επιστροφή των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα . Είναι αδιανόητο να μην εξαιρεθούν όλες οι δαπάνες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας από τους στόχους του συμφώνου σταθερότητας για το έλλειμμα’’.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Γιώργος Μουλκιώτης: «Οι λανθασμένες κυβερνητικές επιλογές, οδηγούν τους αγρότες σε αδιέξοδο»Μιχάλης Κατρίνης: «Δεν υπάρχει από την Κυβέρνηση, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης του αγροτικού τομέα»