Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 12 Μαϊου 2021

Προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Θέμα: «Μεγάλος αριθμός  ιδιοκτητών ακινήτων δεν έχουν εισπράξει ακόμα τα ενοίκια Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2021»

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών κου Χρήστου Σταικούρα, επισπεύδεται η διαδικασία των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες ακινήτων για τα «κουρεμένα» ή μηδενικά ενοίκια του Απριλίου.

Η αποζημίωση θα γίνει με προκαταβολή όπως και τον Μάρτιο, βάσει των στοιχείων που υπάρχουν στην πλατφόρμα και στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να υποβάλουν τις δηλώσεις COVID. Μάλιστα, όσοι δεν υποβάλουν δήλωση, ακόμα και αν είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης, θα πρέπει να επιστρέψουν το ποσό στο ελληνικό Δημόσιο. Οι σχετικές πληρωμές υπολογίζονται στα τέλη Μαΐου.

Παράλληλα όμως μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών ακινήτων δεν έχουν εισπράξει ακόμα  τα ενοίκια Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2021. Η απάντηση της Α.Α.Δ.Ε. σε σχετικά υποβληθέντα ερωτήματα ενδιαφερομένων είναι η ακόλουθη : «Η διαδικασία πίστωσης χρημάτων δηλώσεων COVID εξελίσσεται σταδιακά. Στην περίπτωση που η δήλωση απορριφθεί, θα λάβετε μήνυμα από την υπηρεσία μας, μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας. Θα πρέπει να ελέγχετε τον ΙΒΑΝ που έχετε δηλώσει προκειμένου να δείτε τις πιστώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί.»

Βάσει των ανωτέρω ερωτάται ο κύριος  Υπουργός :

  1. Πότε θα καταβληθούν τα ενοίκια Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2021 στους ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμα;
  • Γιατί  δημιουργούνται δικαιούχοι ιδιοκτήτες δύο ταχυτήτων με κάποιους να μην έχουν εισπράξει καθόλου ενοίκια ενώ άλλοι, όπως ισχυρίζεται το Υπουργείο,  θα εισπράξουν στα τέλη Μαΐου και το ενοίκιο Απριλίου;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Ανδρέας Πουλάς

Κώστας Σκανδαλίδης

Βασίλης Κεγκέρογλου

Γιώργος Μουλκιώτης

Γιώργος Αρβανιτίδης

Μιχάλης Κατρίνης

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Συμφωνία για την ανάπτυξη του μελλοντικού ευρωπαϊκού Stealth μαχητικού αεροσκάφους 6ης γενιάς FCAS (Future Combat Air System) από Γερμανία, Γαλλία και ΙσπανίαΓιώργος Αρβανιτίδης: «Καθυστερημένη ενσωμάτωση οδηγιών εποπτείας του τραπεζικού συστήματος και απαξίωση της Βουλής από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών»