Σε Συνεντεύξεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΝΩΛΗ ΟΘΩΝΑ

ΜΕΛΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ &

Δ/ΝΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ALPHA  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ

 «ALPHA ΡΕΠΟΡΤΑΖ»

ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΑΝΙΑ ΤΖΙΜΑ ΚΑΙ ΣΠΥΡΟ ΛΑΜΠΡΟΥ

Με το 31-8 και χωρίς εξουσία είναι τόσο «πανίσχυρος» ο ΣΥΡΙΖΑ  όσο «αριστερή παρένθεση»  ήταν με 36-4 και με τον γκουβέρνο στα χέρια. 

Ο κ. Μητσοτάκης ομολογεί ότι δεν διαθέτει ικανά στελέχη από την παράταξη του

Όπως έλεγε και το γνωστό άσμα “είναι γλυκό το πιοτό της αμαρτίας” – εδώ της εξουσίας – “ποιος είναι αυτός που δεν λαχτάρησε να πιει”. Ευτυχώς στην Παράταξη μας παραμένουν πολλά στελέχη που αντιστέκονται σε αυτό τον πειρασμό αντίθετα με όσους σπεύδουν να καταλάβουν καρέκλες εξουσίας δεξιά και αριστερά.  Κρίνεται ο καθένας από τον τρόπο που ο ίδιος διαχειρίζεται την προσωπική του διαδρομή, ιστορία και αξιοπρέπεια. Να σημειώσω βέβαια ότι και ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί πρακτικές Τσίπρα και ομολογεί ότι δεν διαθέτει ικανά στελέχη από την παράταξη του να διαχειριστούν επαρκώς κρίσιμα ζητήματα κυβερνητικής πολιτικής. Όμως δεν υπάρχει καμία διαφορά στην ηθική αξιολόγηση επιλογών και πρακτικών με τις αντίστοιχες  που έκαναν όσοι ανταποκρίθηκαν στα αντίστοιχα καλέσματα του κ. Τσίπρα. 

Το σημερινό πολιτικό τοπίο είναι αποτέλεσμα του  μεγαλύτερου πολιτικού  “νταλαβεριού” της Μεταπολίτευσης.

Το σημερινό πολιτικό τοπίο είναι αποτέλεσμα του μεγαλύτερου και πιο κυνικού, πολιτικού “νταλαβεριού” της Μεταπολίτευσης. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συνωμότησαν για να συγκαλυφθούν πολιτικά οι ευθύνες της ΝΔ και της κυβέρνησης Καραμανλή για την χρεωκοπία της χώρας. Από την αλήστου μνήμης εποχή του αντιμνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ που μοίραζε στις πλατείες ποινές αλλά και συγχωροχάρτια για τη χρεοκοπία της χώρας. Η Κυβέρνηση Καραμανλή έμεινε στο απυρόβλητο από τους δήθεν προοδευτικούς από τότε μέχρι σήμερα, τα φόρτωσαν όλα στο ΠΑΣΟΚ προκειμένου και οι δύο από κοινού με την ΝΔ να λαφυραγωγήσουν την παράταξη μας, ο καθένας από την μεριά του.  Εμείς από τότε βαδίζουμε ένα ανηφορικό δρόμο. Και ξέρουμε ότι μόνο με αργά αλλά σταθερά βήματα μπορούμε να προχωρήσουμε. 

Εμείς έχουμε επίγνωση των μεγεθών. Δεν λέμε ότι όλα είναι ρόδινα. Ξέρουμε όμως ότι βαδίζουμε, επαναλαμβάνω,  έναν ανηφορικό δρόμο. 

Όμως είναι λογικό να μιλάνε κάποιοι  για  παντοκρατορία κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ με το 31-8 και χωρίς εξουσία, όταν έλεγαν περί «αριστερής παρένθεσης όταν ο συσχετισμός ήταν 36-4 και με τον κουβέρνο στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ;  Αφήστε λοιπόν να δούμε. Είμαστε εδώ. Δεν είμαστε ενθουσιασμένοι από το εκλογικό αποτέλεσμα είτε λόγω  αυτοδυναμίας της ΝΔ είτε από την συγκράτηση δυνάμεων από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί ελλοχεύουν κίνδυνοι και προβλήματα για τον τόπο. Αλλά είμαστε εδώ! Θα δώσουμε τη μάχη μας και έχουμε δρόμο μπροστά μας.

Μπαίνουμε και στο αεροπλάνο με όλους αν χρειαστεί, για να υπάρξει μια εθνική διαπραγμάτευση για τα πλεονάσματα και το υπερταμείο της υποτέλειας. 

Εμείς λέγαμε και  λέμε ότι είναι θηλιά στον λαιμό της ελληνικής οικονομίας και κατ’ επέκταση της ελληνικής κοινωνίας τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και το υπερταμείο της υποτέλειας. Είναι δύο όροι των δεσμεύσεων Τσίπρα  η διατήρηση των οποίων ελαχιστοποιεί, τα περιθώρια άσκησης μιας πολιτικής που μπορεί να επανεκκινήσει την οικονομία, και να στηρίξει και ένα κοινωνικό κράτος. Γι’ αυτό και λέγαμε ότι  προϋπόθεση για οποιοδήποτε προγραμματική κουβέντα δική μας είναι η αλλαγή αυτών των δύο όρων. Η  ΝΔ, το είδαμε και στην προεκλογική περίοδο, δεν τα έχει αυτά τα θέματα ως προτεραιότητα. Για το υπερταμείο δεν λέει κουβέντα, για πρωτογενή πλεονάσματα έμεινε κυρίως στα υπερπλεονάσματα και εάν και όταν και εφόσον αποδώσει η οικονομία, θα τα θέσουν υποτίθεται αυτά τα ζητήματα. Εμείς λέμε ότι πρέπει να συμπτυχθεί μέτωπο στο πλαίσιο της ευρύτερα δυνατής πολιτικής συνεννόησης. Εμείς μπαίνουμε και στο αεροπλάνο με όλους αν χρειαστεί, για να υπάρξει μια εθνική διαπραγμάτευση γι’ αυτά τα θέματα. Διότι η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι μπροστά.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΜΑΜΟΥΘ» ΜΕ ΜΟΛΙΣ ΠΕΝΤΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ