Σε Συνεντεύξεις

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΣΤΟΝ Ρ/Σ AΘHNA 9.84

ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ A. ΤΟΛΙΟ

Για την εκδήλωση της Λ. Κατσέλη:

Η διατύπωση του ίδιου του Πρωθυπουργού χθες: Μια σαφής παραδοχή ότι το σχέδιο επίθεσης στην παράταξη μας ηττήθηκε, πήρε απάντηση από την κοινωνική μας βάση, και τώρα ο κ. Τσίπρας αναδιπλώθηκε.  Είναι η ώρα για τη δική μας αντεπίθεση. Αλλά, σε αντίθεση με τη δική του πρωτοβουλία, που είναι σε επίπεδο ηγεσίας, Κοινοβουλίου, Υπουργικού Συμβουλίου, η δική μας αντεπίθεση αφορά τη βάση μας και το καλύτερο δυνατό μήνυμα σε αυτό ήταν τα 65.000 μέλη μας που συμμετείχαν προχθές στις Εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το 2ο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. Η κοινωνία αντιδρά και συσπειρώνεται στο Κίνημα Αλλαγής. Ο κ. Bullman αναφέρθηκε στη μάχη που καλείται να δώσει η Ευρώπη, ενόψει των Ευρωεκλογών, απέναντι στο λαϊκισμό. Και από κάτω με πάθος χειροκροτούσαν όσοι – ως αντιπολίτευση – είχαν ανακαλύψει «τις κρεμάλες», τους «γερμανοτσολιάδες», τους «μερκελιστές», τους «εθνοπροδότες». Όσοι έχτισαν πολιτικές καριέρες στο βωμό της διάλυσης της κοινωνικής συνοχής. Για να βάζουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση, «προοδευτικό μέτωπο» με τον Αντώναρο, τον Κουίκ, την Κουντουρά, τον Πολάκη, την Μεγαλοοικονόμου και την Παπακώστα στην πρώτη γραμμή δε γίνεται.  Καλά τα αφηγήματα, καλή η ρητορική αλλά οι Έλληνες θέλουν λύσεις στα προβλήματα τους. Θέλουν πρόταση και σχέδιο.

Έχουμε δηλώσει πάρα πολλές φορές ότι έχουμε μέτωπο απέναντι στο λαϊκισμό και τη συντήρηση. Οι δυνάμεις του λαϊκισμού και της συντήρησης εκφράζονται κατ’ εξοχήν από το ΣΥΡΙΖΑ και από τη Νέα Δημοκρατία. Ο προοδευτικός κόσμος έχει χώρο έκφρασης και αυτός είναι το Κίνημα Αλλαγής.

Για την αναγνώριση ευθυνών της Νέας Δημοκρατίας:

Βγήκε ο κ. Barroso και μας είπε ότι η Κυβέρνηση Καραμανλή το 2009 παρέδωσε έλλειμμα 15,6% και δεν το ήξερε κανείς, γι’ αυτό και η Κομισιόν δεν είχε προειδοποιήσει την Κυβέρνηση Παπανδρέου. Ένα σχόλιο μετά από 10 χρόνια ή από τη ΝΔ ή από το ΣΥΡΙΖΑ για να καταλάβει ο ελληνικός λαός επιτέλους ποιος μας οδήγησε στην κρίση και ποιος τελικά κλήθηκε να τη διαχειριστεί υπάρχει;

Επειδή, λοιπόν, η εικόνα πλέον είναι σαφής σε όλους, ο ελληνικός λαός μας επανατοποθετεί και μας επαναξιολογεί. Τις δικές μας πραγματικές δημοσκοπήσεις τις κάνουμε έξω στην κοινωνία. Ο κόσμος επιστρέφει και είμαστε σίγουροι ότι θα είμαστε η θετική έκπληξη των επόμενων εκλογικών αναμετρήσεων.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΟΙ ΚΛΟΥΒΕΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΝ κ.ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Η κα ΔΟΥΡΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ