Σε Ανακοινώσεις

Συνέντευξη του Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής Μανώλη Χριστοδουλάκη,
στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» και στον Δημοσιογράφο Δημήτρη Χόνδρο.

 

  

Είναι τελικά το Κίνημα Αλλαγής ένα ΠΑΣΟΚ plus;

 

Το Κίνημα Αλλαγής είναι ένας νέος πολιτικός φορέας που αντιπροσωπεύει το μεγάλο κεκτημένο για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού δημοκρατικού χώρου. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένας βασικός πυλώνας του νέου φορέα, με την απόφαση όμως από κοινού με τις υπόλοιπες δυνάμεις που συνθέτουν το Κίνημα Αλλαγής να προχωρήσουμε μπροστά. Επιδιώκοντας τον πλουραλισμό ιδεών, αλλά παράλληλα, μέσα από τις αναγκαίες πολιτικές συνθέσεις, να υπηρετήσουμε την απαίτηση του προοδευτικού κόσμου για ενότητα. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα νέο πολιτικό κίνημα ουσιαστικής αλλαγής για την Ελλάδα. Και αυτό δε γίνεται αναπαράγοντας απλώς οργανωτικούς σχηματισμούς με plus και minus ή ενθαρρύνοντας λογικές εσωστρέφειας που μας κρατάνε δέσμιους και εν αναμονή. Γίνεται με συγκεκριμένο, σύγχρονο και ουσιαστικό λόγο, με ενιαία και ισχυρή φωνή. Για να μιλήσουμε στους συμπολίτες μας για την ουσία. Να τους εξηγήσουμε ότι η υφιστάμενη κατάσταση μπορεί να αλλάξει και ότι εμείς έχουμε τον τρόπο.

 

Σήμερα πραγματοποιούνται οι εκλογές για την ανάδειξη των τοπικών  οργανώσεων του Κινήματος Αλλαγής. Πιστεύετε ότι το εν αναμονή διαζύγιο με το Ποτάμι θα επηρεάσει τη συμμετοχή;

 

Ο κόσμος της παράταξης έχει αγκαλιάσει το εγχείρημα μας. Η μαζική συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής το Νοέμβριο, με τους 212.000 συμπολίτες μας που έγιναν συνιδρυτές του εγχειρήματος μας, συνεχίστηκε και σε όλη τη διάρκεια της πανελλαδικής μας εξόρμησης με τις πρώτες ανοιχτές Νομαρχιακές Συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα. Το στοιχείο αυτό μας γεμίζει με αισιοδοξία για μεγάλη συμμετοχή των μελών μας και στη σημερινή εκλογική διαδικασία. Εκλογή που θα γίνει από τη βάση και μάλιστα με ανοιχτές διαδικασίες. Η θετική ανταπόκριση του κόσμου σε όλες τις μεγάλες πολιτικές πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει, με τελευταία αυτή στο κρίσιμο θέμα του Σκοπιανού, στέλνει το μήνυμα ότι το Κίνημα Αλλαγής προχωράει μπροστά και δεν υπάρχει τίποτα που να μας ανακόπτει την πορεία.

Ποιο είναι το κλίμα που συναντάτε στις επισκέψεις σας σε διάφορες περιοχές της χώρας;

 

Έχοντας επισκεφθεί περισσότερους από 15 νομούς σε όλη την Ελλάδα τον τελευταίο μήνα, μπορώ να πω ότι το κλίμα είναι θετικό πέρα από κάθε προσδοκία. Οι γεμάτες αίθουσες, ο ενθουσιασμός, η γόνιμη συζήτηση και κυρίως η έντονη παρουσία νέων ανθρώπων στέλνουν το μήνυμα ότι η πρωτοβουλία μας για διεύρυνση του χώρου μας και για πολιτική ανανέωση επιβραβεύεται από την κοινωνία. Και το σημαντικότερο, η επικοινωνία μας με τους τοπικούς φορείς, εκπροσώπους των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των εργαζομένων, των αγροτών και άλλων χώρων κοινωνικής δράσης επιβεβαιώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την επανασύνδεση μας με τη διαχρονική κοινωνική βάση της δημοκρατικής παράταξης, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα για το ποιους εκφράζει σήμερα το Κίνημα Αλλαγής. Υπάρχει μια μεγάλη συσπείρωση των μελών μας και βαθιά πίστη της βάσης μας στο εγχείρημα. Μάθαμε να προχωράμε μπροστά.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.