Σε Συνεντεύξεις

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΣΤΟΝ Ρ/Σ  ΘΕΜΑ

 ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ  Ν.ΦΕΛΕΚΗ ΚΑΙ  ΜΠ.ΚΟΥΤΡΑ  

 

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές:

Ο δικός μας πολιτικός χώρος έχει μεγάλη ιστορία στην Αυτοδιοίκηση και έμπειρα στελέχη, που έχουν προσφέρει σημαντικό έργο στις τοπικές κοινωνίες.

Επομένως επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αντίστοιχη ποιότητα στελεχών, είναι φυσικό να θέλει να ακολουθήσει τις δικές μας επιλογές.

Η δική μας επιλογή είναι ξεκάθαρη: θα ακολουθήσουμε αυτόνομη πορεία σε όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδας.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ ή οποιοσδήποτε άλλος επιθυμεί να ακολουθήσει τις επιλογές μας, αποδεχόμενος την ένδεια δικών του στελεχών, ευχαρίστως ας το κάνει. 

Για την Κεντρική Μακεδονία η επιλογή μας είναι ο Χρήστος Παπαστεργίου. Οποιεσδήποτε άλλες κινήσεις δεν μας αφορούν.

 

Για τις επιθέσεις σκανδαλολογίας προς το Κίνημα Αλλαγής:

Ο τρόπος που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να κινηθεί υποδηλώνει απόγνωση. Στο πλαίσιο του οργανωμένου σχεδίου που έχουν καταστρώσει για να πλήξουν τη δημοκρατική παράταξη, είχαν το θράσος να εμπλέξουν και τον πρώην Πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη. Έριξαν λάσπη στον ανεμιστήρα και είχαν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Οφείλουμε να τους… ευχαριστήσουμε για τις επιθέσεις στον Κώστα Σημίτη, αφού το μόνο που κατόρθωσαν ήταν να συσπειρώσουν την παράταξη μας.

Θα τους γυρίσει μπούμερανγκ.

 

Για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων και την Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία:

Η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων έχει γίνει πράξη μέσα από το Κίνημα Αλλαγής.

Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοπροσδιορίζεται ως προοδευτικός, γιατί έτσι των βολεύει εκλογικά,  δεν σημαίνει ότι κατατάσσεται στις προοδευτικές δυνάμεις.

Γιατί δεν είσαι προοδευτικός όταν επιλέγεις να συγκυβερνήσεις συνειδητά  με τους ΑΝΕΛ και την ακραία ρητορική του Πάνου Καμμένου, όταν εφαρμόζεις τη λογική των καθεστωτικών παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη και τα μέσα ενημέρωσης, την αποθέωση του κρατισμού και το βόλεμα των ημετέρων, την ιδεοληπτική εμμονή για εξοντωτική υπερφορολόγηση των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας.

Προοδευτικός και σοσιαλιστής δεν γίνεσαι επειδή απλώς δηλώνεις.

Έχουμε δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι η Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία έχει πρόβλημα κοινωνικής απήχησης. Αυτό το πρόβλημα δεν επιλύεται με μεταγραφές κομμάτων τύπου ΣΥΡΙΖΑ, που παροδικά έχουν υψηλά ποσοστά.

Η Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία χρειάζεται ένα νέο αφήγημα για να μιλήσει ξανά στα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά στρώματα και ιδίως σε εκείνους που έχουν πληγεί περισσότερο μέσα στην κρίση. Αυτό κάνουμε εμείς στην Ελλάδα, με ένα συγκεκριμένο και κοστολογημένο σχέδιο. Η επιλογή μας είναι να είμαστε χρήσιμοι για τους πολλούς.

Ο προοδευτικός χώρος δεν είναι στο 6%, οι συσχετισμοί στην κοινωνία έχουν αλλάξει. Τα πυροτεχνήματα της κρίσης τελείωσαν.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

screen-shot-2018-11-30-at-14.19.00