Σε Συνεντεύξεις

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ» ΣΤΗΝ ΕΡΤ

ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ 

ΜΑΡΙΟΝ  ΜΙΧΕΛΙΔΑΚΗ & ΚΩΣΤΑ ΛΑΣΚΑΡΑΤΟ

 

  • Για την υπόθεση NOVARTIS 

Το περιεχόμενο της δικογραφίας, που έφτασε στη Βουλή, θα οδηγήσει στα πρόσωπα, που απαιτείται να διερευνηθούν είτε από τη Βουλή είτε από τη Δικαιοσύνη. Για αυτό ακριβώς, περιμένουμε να τη δούμε και να καθορίσουμε με βάση αυτή τη στάση μας.

Η προδιάθεση της σκευωρίας στοιχειοθετείται από τις δηλώσεις του ίδιου του Δ. Παπαγγελόπουλου, όταν ως Υφυπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού Κράτους, έχοντας ρίξει «μια ματιά στη δικογραφία». Ως μη όφειλε, βεβαίως.

Η θέση, που διατύπωσε ο Κ. Μητσοτάκης ότι «δεν στέλνουμε πρώην Πρωθυπουργούς στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αλλά τους στέλνει ο ψηφοφόρος σπίτι τους», αποτελεί αλλαγή ιστορικής τοποθέτησης της ΝΔ. Πριν 30 χρόνια δεν είχαν την ίδια στάση, πόσο μάλλον την ίδια ευαισθησία!

Προφανώς όλους τους πολιτικούς τους κρίνει η κάλπη. Ωστόσο αν ο κάποιος πολιτικός εμπλέκεται σε παράνομη πράξη, εμείς δεν θα περιμένουμε να κριθεί μονάχα στις εκλογές από την κάλπη. Χωρίς αυτό να εμπεριέχει βέβαια οποιαδήποτε μομφή για τον κ. Τσίπρα.

Το Κίνημα Αλλαγής σέβεται απόλυτα τη διάκριση των εξουσιών και εναποθέτει στη Δικαιοσύνη τη διερεύνηση της υπόθεσης. 

  • Για το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ και την…«πασοκοποίηση» του

Ο κ. Τσακαλώτος ακόμη κι αν νιώθει μειονεκτικά στο πλαίσιο ενός στενού χώρου που έχει συνδεθεί εκλογικά με τεράστια κοινωνική βάση θέλει ή δεν θέλει να γίνει… ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί, για καθαρά πολιτικούς λόγους.

Η πολιτική που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ως Υπουργός Οικονομικών είναι αντίθετη με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ στα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ διέλυσε τον ιστό της μεσαίας τάξης στα χρόνια που κυβέρνησε τη χώρα. Το ΠΑΣΟΚ τον δημιούργησε.

Μέχρι στιγμής ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει επιδείξει ειλικρινείς προθέσεις για ουσιαστικό μετασχηματισμό και ιδεολογική προσαρμογή. Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι η προφανής προσπάθεια να διατηρήσει τα εκλογικά ποσοστά του.

Υπάρχει ένα πολιτικό σκηνικό το οποίο έχει τρεις πολιτικούς χώρους. Όχι ισάξιων συσχετισμών, αλλά διακριτών ιδεολογικά και πολιτικά. Με βάση το δικό μας ιδεολογικό και πολιτικό χώρο, ως φυσική συνέχεια του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής παράταξης, στόχος μας είναι να θέσουμε τις προτάσεις μας υπεύθυνα, σύγχρονα και αξιόπιστα ώστε να έχουμε ισχυρό λόγο σε πολιτικό και αντιπολιτευτικό επίπεδο.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΠΩΣ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ