Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Ο Υπεύθυνος Αγροτικής Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Τζελέπης μετά την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για τις δήθεν επιχειρούμενες ελαφρύνσεις προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Από το χθεσινό προεκλογικό show του Πρωθυπουργού, ο οποίος σημειωτέων για ακόμη μία φορά έταξε τα πάντα στους πάντες, δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι Έλληνες αγρότες.

Εδώ και 4,5 χρόνια η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλύσει ολοσχερώς τον πρωτογενή τομέα με την φοροληστρική και εισφοροεισπρακτική πολιτική της, χωρίς καμία απολύτως μέριμνα για την μείωση του κόστους παραγωγής (αγροτικό ρεύμα, πετρέλαιο, επιστροφή ΦΠΑ κλπ), καθιστώντας αυτόματα «απαγορευτική» την δυνατότητα παραγωγής στους Έλληνες αγρότες. Με λογική de minimis, δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στις πλάτες των αγροτών και οι ίδιοι το ξέρουν καλά.

Ακόμα, το ελλιπές θεσμικό πλαίσιο για τους Συνεταιρισμούς καθιστά ανίκανη την πλειοψηφία αυτών να στηρίξουν τους αγρότες-παραγωγούς και τους έχει οδηγήσει σε πλήρη αδράνεια και σε εκκαθαρίσεις.

Επιπλέον, η Κυβέρνηση, υπονομεύει όχι μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον της ελληνικής γεωργίας, αφού η χώρα προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις για την ΚΑΠ 2021-2028, χωρίς σχέδιο και προτάσεις και ήδη διαφαίνεται ότι θα έχουμε σημαντική μείωση των Ευρωπαϊκών ενισχύσεων ως χώρα.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον Πρωθυπουργό ότι οι Έλληνες αγρότες γνωρίζουν  τη χρησιμότητα του ΣΑΝΟΥ γιατί εντάσσεται στα καλλιεργητικά τους πλάνα γι’ αυτό και δεν θα πάρουν». 

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ Γ. ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 120 ΔΟΣΕΙΣΟμιλία Φώφης Γεννηματά Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.