Σε Ανακοινώσεις

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΣΤΟΝ ρ/σ X Fm 94.3

  • Για την παραίτηση Κοτζιά:

Με σφραγίδα Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει κυβερνητικός εταίρος της Κυβέρνησης Καμμένου. Είναι σαφές πλέον ότι ο κ. Καμμένος βαράει τα νταούλια και ο Τσίπρας χορεύει! Και επιπλέον είναι σαφές πως ό,τι ζητήσει ο Καμμένος από τον Τσίπρα, εκείνος θα του το δίνει. Έτσι κερδίζει χρόνο παραμονής στην εξουσία, ωστόσο χάνει τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία της κυβέρνησης, αλλά κυρίως της χώρας. Στη ζυγαριά του Τσίπρα ωστόσο φαίνεται πως προτιμάει το πρώτο.

Αυτή τη στιγμή έχουμε έναν Πρωθυπουργό που παρακαλάει τους υπουργούς του να μην τον «ρίξουν».  Αυτή κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει διέξοδο στη χώρα. Πρέπει να μπει πάτος στο βαρέλι και η κοροϊδία έχει όρια.

Ο Πρωθυπουργός όχι μόνο δεν έβαλε τέλος στη διγλωσσία της Κυβέρνησης, αλλά πολύ περισσότερο επέλεξε να βάλει πλάτη σε εκείνον που σε επίσκεψη του στην Αμερική, διατύπωσε διαφορετικές εθνικές θέσεις από τις επίσημες θέσεις της Κυβέρνησης.

Όχι άλλα αντι-δεξιά μέτωπα με μπροστάρη τον Καμμένο.

Και όπως είπε και ο κ. Κοτζιάς, φτάνει η ώρα στη ζωή να αποφασίσεις με ποιον θα πας και ποιον θα αφήσεις. Όποτε φτάνει αυτή η ώρα για τον κ. Τσίπρα είτε είναι ανασχηματισμός είτε οποιαδήποτε διαφωνία στην κυβέρνηση, επιλέγει Καμμένο και δεξιά. Ας γνωρίζουμε όλοι για ποια κυβέρνηση μιλάμε. Αυτή η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να μείνει λίγο παραπάνω στην εξουσία.

  • Για τα μυστικά κονδύλια:

Τα μυστικά κονδύλια υπάρχουν για να διασφαλίζουν τα εθνικά συμφέροντα μας και όχι για να τα βάζουμε στην τσέπη. Εφόσον διασφαλίζουν τα εθνικά μας συμφέροντα, καλώς υπάρχουν, αν αξιοποιούνται με τον τρόπο που πρέπει.

Εμείς θα ακολουθήσουμε τη διαδικασία στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, για να διερευνηθεί τι έχει γίνει με αυτά τα μυστικά κονδύλια.

Ο κ. Καμμένος έχει αρχίσει και ανοίγει το στόμα του και το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας τον «καλύπτει» προκαλεί πολύ σοβαρά ερωτήματα για το τί ξέρει ο κ. Καμμένος.

Υπάρχουν δύο σενάρια: το ένα λέει ότι υπάρχει κακοδιαχείριση των κονδυλίων, οπότε υπάρχει σοβαρή ευθύνη του ΥΠΕΞ και το άλλο σενάριο είναι να λέει ψέματα ο Καμμένος. Ένα από τα δύο συμβαίνει. Αν λοιπόν, όπως είπε σήμερα ο κ. Βούτσης λέει ψέματα ο Καμμένος,μέχρι πού φτάνει η ασυλία του Καμμένου; Δεν θα κάνω ούτε το μάντη ούτε το δικαστή, υπάρχουν κοινοβουλευτικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν. Ήδη με την Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη στη Βουλή.

  • Για το Σκοπιανό:

Προφανώς αλλάζουν τα δεδομένα για το Σκοπιανό μετά την παραίτηση Κοτζιά. Πέραν των θεμάτων νομικής φύσης – πχ τι σημαίνει η παραίτηση ενός Υπουργού που έβαλε την υπογραφή του στο κείμενο της Συμφωνίας – υπάρχουν και άλλα σοβαρά ζητήματα από τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπουργού, με τον οποίο έχει την ίδια θέση για το Σκοπιανό, στηρίζοντας αυτόν που έχει την αντίθετη!

  • Για το χρόνο των εθνικών εκλογών:

Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2019. Η Κυβέρνηση αυτή έχει δεδηλωμένη ημερομηνία λήξης. Ο ίδιος ο συγκυβερνήτης του κ. Τσίπρα έχει βάλει το όριο: μόλις έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στην Ελλάδα ο κ. Καμμένος θα «ρίξει» την Κυβέρνηση.

  • Για την υποψηφιότητα Παύλου Γερουλάνου στο Δήμο Αθηναίων:

Περιμένουμε τις ανακοινώσεις του κ. Γερουλάνου και στη συνέχεια το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ θα πάρει τις δικές του αποφάσεις με βάση τις διαδικασίες που έχει ορίσει. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο κ. Γερουλάνος αποτελεί πολύ θετική υποψηφιότητα.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.