Σε Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Μανώλη Όθωνα, μέλους Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου Κινήματος Αλλαγής και Δ/ντή Πολιτικού Γραφείου Προέδρου, στην τηλεόραση της ΕΡΤ1 και στην εκπομπή «Από τις έξι» με τους Δ. Κοτταρίδη και Γ. Πιτταρά:

– Τι λέτε εσείς κ.  Όθωνα για τις επιθέσεις με αφορμή την περίπτωση Κουφοντίνα

Οι πολιτοφύλακες οποιεσδήποτε μορφής και ότι ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο αν επικαλούνται είναι για την παράταξη μας μια πρακτική απολύτως καταδικαστέα. Αυτό αφορά προφανώς και τους περιφερόμενους μπαχαλάκηδες  που  εμφανίζονται τις τελευταίες μέρες  ως δήθεν  αυθεντικοί κοινωνικοί αγωνιστές. Για εμάς οι εικόνες αυτές είναι απαράδεκτες και  πρέπει να απομονωθούν πολιτικά και κοινωνικά χωρίς κανένα «αλλά» χωρίς κανέναν «αστερίσκο» καμία «επιφύλαξη». Άκουσα την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι η τρομοκρατία είναι καταδικαστέα γιατί οδηγεί στον περιορισμό των δικαιωμάτων. Διαφωνούμε. Για μας η τρομοκρατία είναι καταδικαστέα πρωτίστως γιατί ασκεί βία και δολοφονεί ανθρώπους και  δευτερευόντως γιατί δημιουργεί έρεισμα  σε πολιτικές οι οποίες πλήττουν δημοκρατικά δικαιώματα.

  • Στην συγκεκριμένη περίπτωση τώρα με τον  Κουφοντίνα ποια είναι η δική σας θέση

Να δούμε λίγο το ιστορικό του θέματος. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήρθε, μόλις πρόσφατα, τον Δεκέμβριου του 2020, ως μη όφειλε, να θεσπίσει μια ευνοϊκή για τον Κουφοντίνα διάταξη. Όχι για τον ίδιο μόνο, αλλά για όσους πάνε σε αγροτικές φυλακές ότι υποχρεωτικά επιστρέφουν στην φυλακή από την οποία προέρχονται. Στην συνέχεια ξαφνικά, ένα χρόνο μετά την πανδημία, επικαλούνται έκτακτους  υγειονομικούς λόγους για την μη μεταφορά του, έστω για κάποιο διάστημα, στον Κορυδαλλό που στην περίπτωση του είναι η φυλακή προέλευσης. Καλλιεργείται έτσι η αίσθηση ότι με τεχνάσματα και με προσχήματα αρνούνται να εφαρμόσουν τον νόμο που οι ίδιοι ψήφισαν. Αυτό είναι λάθος γιατί δίνει το έρεισμα στους πάντα πρόθυμους εμφανείς και αφανείς υπερασπιστές και συνηγόρους του, να κάνουν αγωνιστικό σύμβολο το πρόσωπο ενός αμετανόητου δολοφόνου. Από την εφαρμογή του νόμου δεν εξαιρείται κανείς εκβιάζοντας αλλά και η Πολιτεία δεν μπορεί να καταφεύγει σε τεχνάσματα για την μη εφαρμογή του για οποιονδήποτε. Αυτή η αρχή νομίζω ότι δίνει την δυνατότητα να αποφύγουμε καταστάσεις οι οποίες κανέναν δεν ευχαριστούν και προφανώς πρέπει να αποφευχθεί και ο θάνατος του οποιουδήποτε ανθρώπου αλλά και η αίσθηση ότι ο κάθε κρατούμενος θα μπορεί να επιλέξει φυλακή στην οποία θα πάει. Θέλω να κάνω ένα τελευταίο σχόλιο επειδή ακούγεται ως δήθεν εύλογο το επιχείρημα «μα γιατί δεν πάει ο Κουφοντίνας στην Δικαιοσύνη να βρει το δίκιο του;”. Ειλικρινά τώρα πιστεύουμε ότι ο τρομοκράτης είναι  παράγοντας ομαλότητας που θα κάνει χρήση των διαδικασιών του Κράτους Δικαίου; Παράγοντας ανωμαλίας είναι και θα αξιοποιήσει και αυτός και οι γύρω του κάθε δυνατότητα να δημιουργήσει αναταραχή.  Η συντεταγμένη πολιτεία είναι εκείνη που πρέπει να προνοεί και να μην προβαίνει σε αστοχίες, να μην αυτοπαγιδεύεται ώστε να κουβαλά νερό στο μύλο τους.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Παύλος Χρηστίδης: «Αν τώρα έρχεται η ώρα των έξυπνων μέτρων στην αντιμετώπιση της πανδημίας, τι ήταν όλα τα προηγούμενα μέτρα;»Παναγιώτης Βλάχος: «Αν συνεχίσουμε έτσι, θα εμβολιαζόμαστε μέχρι το τέλος του 2022»