Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Παρέμβαση Κώστα Σκανδαλίδη, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, στην Ολομέλεια της Βουλής

Εχθές ζήσαμε μια από τις πιο μελανές σελίδες του Ελληνικού Κοινοβουλίου και δυστυχώς, ο Πρόεδρος της Βουλής που διέκοψε, υποτίθεται την συνεδρίαση, μετά από ατελείωτη αναμονή, σήμερα συνέχισε την παράταση της παράστασης με τρόπο που υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Επειδή δεν είμαστε χθεσινοί στη Βουλή και γνωρίζουμε ότι σε τόσο κρίσιμη στιγμή ο Πρόεδρος της Βουλής συνεννοείται με την Κυβέρνηση, δεν θεωρώ την Κυβέρνηση αμέτοχη ευθυνών.

Είμαι υποχρεωμένος να ξεκαθαρίσω προς κάθε κατεύθυνση ορισμένα πράγματα.

1ο Η πολιτική μας τοποθέτηση είναι κρυστάλλινη και δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα αμφισβήτησης. Επανειλημμένα  καταδικάσαμε την  προκλητική φρασεολογία   και την τοξικότητα που φέρνει στο δημόσιο διάλογο ο κ. Πολάκης. Και το δείξαμε σε όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

2ο Η στάση μας στην αντίστοιχη Επιτροπή για το σκάνδαλο Novartis και επί της ουσίας του θέματος αλλά και σε όλη την περίοδο που ακολούθησε ως σήμερα δεν αμφισβητείται από κανέναν. Υποστηρίξαμε την κατάρρευση της σκευωρίας και θεωρούσαμε και θεωρούμε σημαντική την απόφαση της Δικαιοσύνης που αφορά όλους τους εμπλεκόμενους.

3ο Η προσπάθεια να εμφανιστεί η παράταξη μας ότι κρατά ίσες αποστάσεις δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Αυτές τις καταστάσεις υποβάθμισης  του Κοινοβουλίου ουδέποτε τις υποδαύλισε, τις υιοθέτησε ή τις ενίσχυσε.

Στον κόσμο της δικής σας πόλωσης, Ν.Δ. και ΣΥΡ. που γίνεται πάντοτε στο όνομα μικροκομματικών συμφερόντων εδώ και πολλά χρόνια ιστορικά είμαστε αμέτοχοι. Γιατί προστατεύουμε την λειτουργία, το ρόλο και την αξία των δημοκρατικών θεσμών.

Εμείς είμαστε Κοινοβουλευτικό Κόμμα.

Δεν είμαστε ούτε διαιτητές, ούτε ΜΑΤ για να αντιμετωπίσουμε τον πολιτικό σας παραλογισμό.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ευαγγελία Λιακούλη: «Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, κατώτεροι των περιστάσεων, του χρέους και του κοινοβουλευτικού τους καθήκοντος»Μιχάλης Κατρίνης: «Το Κίνημα Αλλαγής δεν δέχεται υποδείξεις. Δεν πιέζεται, δεν εκβιάζεται»