Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Σκανδαλίδης, στην ομιλία του στην διαρκή επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ως Ειδικός Αγορητής στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών «Οργανισμός του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) και κατάσταση των λειτουργών και των υπαλλήλων του», είπε τα εξής αναφερόμενος στην παρουσία του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ:

Θέλω να κάνω ένα σχόλιο για την παρουσία του Πρωθυπουργού στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Είναι πολύ πρόσφατη και δεν μπορώ να την αφήσω ασχολίαστη.

Συνηθίζεται ο Πρωθυπουργός στην Διεθνή Έκθεση να εμφανίζει ολοκληρωμένη την αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας για τον επόμενο χρόνο. Θεωρώ ότι δεν θεώρησε σκόπιμο να το κάνει αυτό. Ίσως γιατί θεωρεί ότι τα μέχρι τώρα προγράμματα που έχει εμφανίσει η Κυβέρνηση, είτε αυτό του Ταμείου Ανάκαμψης είτε οι διάφορες προτάσεις που έχουμε συζητήσει κατά καιρούς καλύπτουν αυτή την ανάγκη.

Πιστεύω ότι η χώρα έχει μπει σε μια καινούργια φάση, κυριολεκτικά σε καινούρια φάση, μετά την τριπλή κρίση που βίωσε τον τελευταίο καιρό, Και έχει ανάγκη από μια καινούργια κυβερνητική ατζέντα, η οποία δεν εμφανίστηκε δυστυχώς στη Θεσσαλονίκη.

Αντ΄αυτού ο Κ. Μητσοτάκης έφερε μια σειρά από παροχές, ουσιαστικά αρνούμενος τον εαυτό του. Γιατί θέλω να θυμίσω ότι στις 6 Σεπτεμβρίου του 2018  στην αντίστοιχη διαδικασία ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είπε ότι «δεν θα ακολουθήσω τον κ. Τσίπρα στην ακατάσχετη παροχολογία». Και ένα χρόνο μετά, στις 2 Σεπτεμβρίου του ΄19, ως Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα επιδιώξει στη Θεσσαλονίκη «εμφάνιση αξιόπιστη και τέλος στην παροχολογία».

Ακούσαμε, λοιπόν, ξανά μια παροχολογία η οποία δεν τιμά την σημασία που έχει σήμερα η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία. Όμως «η Ελλάδα δεν αλλάζει» για να αντιστρέψω το σλόγκαν στην ΔΕΘ «με πλίνθους και κεράμους ατάκτως ερριμμένους».

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Nάντια Γιαννακοπούλου: «Τα σεισμόπληκτα σχολικά κτίρια του Δήμου Αιγάλεω περιμένουν από το 2019, την παρέμβαση της Πολιτείας»Γιώργος Καμίνης: «Δεν εγκρίνουμε καμία τερατώδη δομή προσφύγων στη Χίο»