Σε Ανακοινώσεις

Χθες, Πέμπτη 14-3-2019, ο Τομέας Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής και ο Βουλευτής Γρηγοράκος Λεωνίδας, Υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Παιδείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, συναντήθηκαν με πολυπληθή αντιπροσωπεία γονέων και κηδεμόνων από 9 Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, ύστερα από αίτημά τους.

Η αντιπροσωπεία των γονέων και κηδεμόνων ενημέρωσε για την επικρατούσα κατάσταση στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία μετά την ουσιαστική κατάργηση του ν. 3966/2011 και εξέφρασε την αγωνία της για το μέλλον των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων .

Τόσο ο Τομέας Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής όσο και ο Υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Παιδείας Λεωνίδας Γρηγοράκος διαβεβαίωσαν τους παρευρισκόμενους για την παροχή της πλήρους στήριξής τους και για την βούλησή τους να αντισταθούν σε μελλοντικές ρυθμίσεις του Υπουργού Παιδείας, που θα αποτελειώσουν τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία.

Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να εφαρμόσει το νομικό πλαίσιο που διέπει την λειτουργία των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων έστω και με τις αλλαγές που προβλέπει ο νόμος 4327/2015 και να σταματήσει να οδηγεί δια της διολισθήσεως και της απραξίας στην πλήρη διάλυσή τους. Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει να ρυθμιστούν άμεσα:

1. H επαναλειτουργία της ΔΕΠΠΣ (Διοικούσας Επιτροπής Προτύπων Πειραματικών Σχολείων).

2. H διατήρηση των διασυνδέσεων των πειραματικών δημοτικών με τα αντίστοιχα γυμνάσια και λύκεια.

3. H τοποθέτηση συντονιστών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία.

4. H εφαρμογή καινοτόμων και υψηλών απαιτήσεων προγραμμάτων σπουδών.

5. H διατήρηση του τρόπου επιλογής και της πενταετούς θητείας των εκπαιδευτικών των ΠΠΣ.

Όπως κάθε μεγάλη αλλαγή και μεταρρύθμιση στο χώρο της εκπαίδευσης φέρει την σφραγίδα της Δημοκρατικής Παράταξης έτσι και τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία είναι και αυτά δημιούργημα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Τα δημιουργήσαμε, τα υπερασπιστήκαμε και θα συνεχίσουμε να τα υπερασπιζόμαστε.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΣΤΑΓΚΟΥΡΑΚΗ