Σε Ανακοινώσεις

Κίνημα Αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους μας

στην Ανατολική Αττική

 

Με τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές να είναι δραματικές και τις περιβαλλοντικές και υλικές καταστροφές ανυπολόγιστες, από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τους συμπολίτες μας, με σκοπό τη μέγιστη δυνατή συνεισφορά μας, καλούμε τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος Αλλαγής αλλά και όσους πολίτες επιθυμούν να συνεισφέρουν να συλλέξουμε:

  • Τρόφιμα μέσης και μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης όπως νερό, ατομικούς χυμούς, ξηρά τροφή (φρυγανιές), κονσέρβες, βρόμη, γάλα εβαπορέ κλπ.
  • Είδη ατομικής υγιεινής όπως χαρτί τουαλέτας, σαπούνια, απορρυπαντικά, προσωπικά είδη καθαριότητας (μωρομάντηλα), πλαστικές σακούλες κλπ.
  • Ιατρικά είδη πρώτων βοηθειών και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα όπως αποστειρωμένοι αυτοκόλλητοι επίδεσμοι σε διάφορα μεγέθη, αποστειρωμένες γάζες, αντισηπτικά (Betadine), καθαρό οινόπνευμα, ασπιρίνες ή παυσίπονα (παρακεταμόλη) κλπ.
  • Αντικείμενα ρουχισμού και ειδικά αντικείμενα για μωρά (τροφή, πάνες, γάλα σε σκόνη) κλπ.

Η συλλογή των ανωτέρω ειδών θα πραγματοποιηθεί στο ισόγειο των γραφείων της Χαριλάου Τρικούπη 50, όλο το 24ωρο.

Επιπρόσθετα καλούμε τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος Αλλαγής να δηλώσουν τη διαθεσιμότητα τους για γενικές μορφές εθελοντικής δράσης καθώς και πιο εξειδικευμένα για τις ειδικότητες μηχανικών (σε πρώτη προτεραιότητα), γενικών ιατρών, ψυχολόγων και νοσηλευτών, στο ακόλουθο e-mail: kinima.allileggyis@gmail.com.

Στα πλαίσια σχετικού καλέσματος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας για την κάλυψη αναγκών αίματος και παραγώγων του, παρακαλούνται όσοι έχουν τη δυνατότητα να δώσουν αίμα:

  • Σε όλες τις αιμοδοσίες της Αττικής, Χαλκίδας και Κορίνθου, 9 π.μ. – 2 μ.μ.
  • Στις αιμοδοσίες των Νοσοκομείων ΓΝΑ Σισμανόγλειο, ΓΝ Ελευσίνας «Θριάσιο» και ΓΝ «Η ΕΛΠΙΣ», με εκτάκτως διευρυμένο ωράριο 9 π.μ. – 8 μ.μ.

Για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία για το σύνολο των ανωτέρω, μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Δικτύου Εθελοντισμού, Οικολογίας και Κοινωνικών Κινημάτων του Κινήματος Αλλαγής στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Μαρία Δημητρακοπούλου – Σιούνα, Γραμματέας Δικτύου (τηλ. 6977323160)
  • Ελένη Μαντζαβίνου, Αν.Γραμματέας Δικτύου (τηλ. 6973928073)

Παρακαλούνται οι Νομαρχιακές Επιτροπές να αναλάβουν το συντονισμό των Συντονιστικών Γραμματειών των Τοπικών Οργανώσεων και των μελών του Κινήματος Αλλαγής για το σύνολο των ανωτέρω δράσεων.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές των συνανθρώπων μας, το Κίνημα Αλληλεγγύης είναι το ελάχιστο χρέος προσφοράς μας.

Καλούμε όλα μας τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος Αλλαγής να ανταποκριθούν μαζικά.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Οι προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για την στήριξη των πληγέντων