Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Σημεία τοποθέτησης του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Κώστα Σκανδαλίδη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπ Οικονομικών για τη διενέργεια της γενικής απογραφής 2021 από την ΕΛΣΤΑΤ. 

Στη συζήτηση του Νομοσχεδίου για την απογραφή και για τα οικονομικά μέτρα σχετικά με την πανδημία του COVID-19 o εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής Κώστας Σκανδαλίδης ζήτησε και έλαβε δεσμεύσεις από τον Υπουργό Οικονομικών για την ταχεία επίλυση τωνπροβλημάτων που προέκυψαν στον 5o κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής για τις επιχειρήσεις που αποκλείστηκαν παρόλο που δήλωσαν τα έσοδα τους αλλά και για τα θέματα των 10.000 νέων επιχειρήσεων που αποκλείστηκαν αδίκως.

Επιπλέον τόνισε ότι το κόστος της απογραφής είναι πολύ μεγάλο και ως εκ τούτου πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα προσφέρειαξιόπιστα εργαλεία μακράς πνοής για τη χάραξη της οικονομικής και της δημογραφικής πολιτικής για την οποία το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση.

Ζήτησε να υπάρξει ειδική μέριμνα στην απογραφή για την αποτύπωση ποσοτικών και ποιοτικών στοιχείων για το brain drain ώστε να μπορέσουν να χαραχτούν στοχευμένες πολιτικές για την επιστροφή επιστημόνων. Επιπλέον ζήτησε την ενσωμάτωση ειδικών προβλέψεων για την αναπηρία στις διαδικασίες και τις μετρήσεις της απογραφής.

Τέλος σχετικά με την Κρατική Ενίσχυση προς την Aegean Airlines απαίτησε από τον Υπουργό να υπάρξει ποσοτικοποίηση του ύψους επιστροφής προς το κράτος όταν ασκηθούν τα δικαιώματα που αυτό θα λάβει για να αξιολογηθεί αν η ενίσχυση επιβαρύνει υπέρμετρα τον έλληνα φορολογούμενο.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Χορήγηση επιδόματος έκτακτων συνθηκώνΓιώργος Φραγγίδης: «Χωρίς όραμα και σχέδιο για την υγεία η κυβέρνηση. Καμία μεταρρύθμιση, καμία αναβάθμιση του ΕΣΥ προς όφελος της χώρας και των πολιτών»