Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ απάντησε αργά χθες το απόγευμα στην Βουλή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Στύλιος.

Για 25 λεπτά αναπτύχθηκαν στην αίθουσα της Ολομέλειας όλα τα αιτήματα του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου της ΑΜ-Θ, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στο συλλαλητήριο του Φεβρουαρίου στην Κομοτηνή. 

Ο βουλευτής Ροδόπης με το Κίνημα Αλλαγής ζήτησε επιτακτικά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης απαντήσεις για :

1.     Μείωση του κόστους παραγωγής, με ενίσχυση για την αγορά εφοδίων (λιπάσματα, φάρμακα)

2.     Ενίσχυση για την αγορά ζωοτροφών με 150 ευρώ/ανά ΖΩΪΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

3.     Επιστροφή ειδικού φόρου πετρελαίου για το 2022 σε όλους και άμεση θέσπιση φθηνού Αγροτικού Πετρελαίου

4.     Πλήρη και αναδρομική κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στα Αγροτικά τιμολόγια και στις μονάδες τυποποίησης και μεταποίησης

5.     Έναρξη πραγματικής διαβούλευσης για το στρατηγικό σχέδιο της ΚΓΠ 2023-2027

6.     Δίκαιες και άμεσες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, για φυτική και ζωική παραγωγή

7.     Κατάργηση της υποχρεωτικής κατάθεσης ηλεκτρονικών ενοικιαστηρίων, με αναγραφή του ΑΤΑΚ

8.     Αξιοπρεπείς συντάξεις στους απόμαχους του πρωτογενή τομέα.

Παράλληλα, ο Ιλχάν Αχμέτ ζήτησε άμεση εφαρμογή της πρότασης του Κινήματος Αλλαγής για την κάρτα για το αγροτικό πετρέλαιο και τα λιπάσματα προκειμένου να είναι σε θέση οι αγρότες να προμηθεύονται άμεσα τα απαραίτητα εφόδια για να μπουν στο χωράφι να καλλιεργήσουν.

Επίσης, επικαιροποίησε καταθέτοντάς την στα πρακτικά της Βουλής, την πρόταση του που συμπεριλήφθηκε στο πόρισμα της Διακομματικής για την Θράκη για την στρεμματική ενίσχυση των μικρών εκτάσεων ορεινών και ημιορεινών περιοχών ως αναγκαία προϋπόθεση για να επιβιώσουν οικονομικά οι αγρότες με κλήρο.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ανδρέας Πουλάς: «Με κλειστές συσκέψεις και σχέδια επί χάρτου δεν λύνονται τα αρδευτικά προβλήματα της Αργολίδας»Γιώργος Καμίνης: «"Νομοσχέδιο-κουρελού" που πλήττει σημαντικούς θεσμούς, το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών»