Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Στην συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης τοποθετήθηκε ο ειδικός αγορητής του Κινήματος της Αλλαγής Ιλχάν Αχμέτ για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής με τίτλο: «Εκσυγχρονισμός του Ελληνικού Κτηματολογίου, νέες ψηφιακές υπηρεσίες και ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης».

Ο υπεύθυνος του τομέα ψηφιακής διακυβέρνησης από το Κίνημα Αλλαγής τόνισε πως η περάτωση του κτηματολογίου αποτελεί ένα σπουδαίο έργο για τη χώρα και πως δυστυχώς η κυβέρνηση φέρνει ένα άτολμο νομοσχέδιο που δεν εξασφαλίζει την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης, αλλά την καταγραφή και την ψηφιοποίηση των εκκρεμοτήτων.

Ο βουλευτής Ροδόπης πρότεινε στην κυβέρνηση να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία φέρνοντας άμεσα ρυθμίσεις που θα επιταχύνουν την ολοκλήρωση των ενστάσεων με τη δημιουργία Ειδικών Κτηματολογικών Δικαστηρίων, προκειμένου να ξεκαθαρίσουν γρήγορα υποθέσεις που χρονίζουν και κρατούν σε ομηρεία την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης.

«Το άρθρο 3, που αποτελεί την ραχοκοκαλιά του νομοσχεδίου οδηγεί σε ανασφάλεια και σε επιβάρυνση της όλης διαδικασίας. Η περάτωση της κτηματογράφησης χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι ενστάσεις είναι άνευ ουσίας, δεν είναι αλλαγή φιλοσοφίας», είπε χαρακτηριστικά.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Βασίλης Κεγκέρογλου: «Κάλυψη του μορφωτικού ελλείματος των μαθητών που προκάλεσε η πανδημία και μια εκπαιδευτική πολιτική που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες»Μιχάλης Κατρίνης: «Εκτός του Σχεδίου "Ελλάδα 2.0" το 90% των ελληνικών επιχειρήσεων»