Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Σημεία τοποθέτησης Γιώργου Μουλκιώτη κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης προς ΥΠΑΑΤ

Ως ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αναδεικνύουμε τεκμηριωμένα και έντονα τις παθογένειες που αναχαιτίζουν την πρόοδο του αγρότη και του αγροδιατροφικού τομέα στη χώρα,  καθ΄ όλο το διάστημα των 30 μηνών θητείας της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας,.

Έχουμε αναδείξει κατ’ επανάληψη τα προβλήματα που ταλανίζουν τον αγροτικό κλάδο και δυσχεραίνουν την καθημερινότητα του αγρότη.

Ωστόσο, η Κυβέρνηση «κωφεύει» στις προτάσεις μας για:

  • άμεση αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ για προσαρμογή στις ζημιές από την κλιματική αλλαγή,       
  • άμεση ενίσχυση της τραπεζικής ρευστότητας για τους αγρότες,      
  • ενδυνάμωση και στήριξη της εξωστρέφειας με εστίαση σε συγκεκριμένα ποιοτικά προϊόντα της χώρας (φέτα, ελαιόλαδο, κηπευτικά,  φρούτα, γιαούρτι, κρασιά κλπ),     
  • διαμόρφωση ενός σύγχρονου, απλού και αποτελεσματικού πλαισίου για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος έλλειψης εργατικών χεριών στην ύπαιθρο.

Η αδράνεια και προφανής αδυναμία του διαχρονικού κυβερνητικού σχήματος Μητσοτάκη στο ΥπΑΑΤ, για να εκπονήσει και να εφαρμόσει ένα Εθνικό Σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης, καθώς και οι λανθασμένες επιλογές του, οδηγούν τους αγρότες σε αδιέξοδα και επικίνδυνα μονοπάτια, που πλήττουν εμφανέστατα τον πρωτογενή τομέα. 

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ανδρέας Πουλάς: «Ο αγροτικός κόσμος στενάζει και η Κυβέρνηση περί άλλων τυρβάζει»Μιχάλης Κατρίνης: «Η Δύση και η Ε.Ε. να αντιληφθούν ότι η ενιαία στάση προϋποθέτει ενιαίους κανόνες και ενιαία αντιμετώπιση»