Σε Δηλώσεις

Δήλωση Γιώργου Μουλκιώτη, Βουλευτή,  Υπεύθυνου ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Η Κυβέρνηση της ΝΔ, για να χρυσώσει το χάπι στους συνταξιούχους, δεν φορολόγησε τα αναδρομικά από τις παράνομες περικοπές των κύριων συντάξεων την ώρα της καταβολής τους.

Έρχεται τώρα, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και φορολογεί σε δόσεις, προβλέποντας και πρόστιμα!

Ένα χρόνο μετά την καταβολή τους και έξι χρόνια μετά τις παράνομες περικοπές, οι συνταξιούχοι καλούνται να επιστρέψουν  25% – 55% των αναδρομικών που έλαβαν!

Όχι με αυτοτελή φορολογικό συντελεστή 20%, συμπεριλαμβανομένης σε αυτό και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, – όπως το Κίνημα Αλλαγής πρότεινε κατ’ επανάληψη με σχετική τροπολογία –, αλλά με βάση την κλίμακα φορολογίας, όπως αυτή θα προκύψει, αφού τα αναδρομικά θα προστεθούν στα εισοδήματα του έτους καταβολής τους.

Ενημερώνουμε την Κυβέρνηση ότι οι συνταξιούχοι δεν είναι επαίτες.

Έχουν αξιοπρέπεια και έχουν προσφέρει πολλά χρόνια δουλειάς στην πατρίδα. Διεκδικούν το αυτονόητο: όταν το Κράτος περικόπτει παρανόμως τις συντάξεις και τα Δώρα του 2015 και επιστρέφει τις παράνομες περικοπές το Νοέμβριο του 2020, οφείλει, όπως εισπράττει με τόκο, να τα επιστρέφει εντόκως.

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει στοχοποιήσει το κοινωνικό κράτος και ειδικά τους συνταξιούχους, οι οποίοι για την Κυβέρνηση αποτελούν οικονομικό βαρίδι.

Είμαστε απέναντι. Ιδεολογικά και αξιακά.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ανδρέας Λοβέρδος: «Η Ελλάδα είναι πάντοτε κοντά στην ομογένειά μας στην Ουκρανία»Νίκος Ανδρουλάκης: «Ο Χρήστος Σαρτζετάκης υπηρέτησε με συνέπεια το δημόσιο συμφέρον, τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία»