Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Ο βουλευτής Βοιωτίας και υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, με άμεση κοινοβουλευτική παρέμβαση – αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων ζητά την αντιμετώπιση των αιτημάτων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό για άμεση επίλυση των προβλημάτων των διανομέων.

Με την παρέμβασή του, ο βουλευτής προωθεί στον αρμόδιο Υπουργό το έγγραφο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό με το οποίοεπισημαίνεται ότι μετά τον πρόσφατο θάνατο ακόμα ενός άλλου διανομέα κατά την ώρα της εργασίας του, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι επιβάλλεται η άμεση νομοθέτηση της αυστηρής τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας. 

Επιπλέον, ζητείται να κηρυχθεί η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας του Επισιτισμού ως γενικώς υποχρεωτική ώστε να εφαρμοστεί στην πράξη το άρθρο για τους διανομείς, που προβλέπει βασικό μισθό, συγκεκριμένη τήρηση μέτρων ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) και σειρά διατάξεων που αφορούν την υγεία και ασφάλεια στην εργασία. 

Τέλος, αιτείται να αναγνωριστεί η εξαρτημένη σχέση εργασίας των διανομέων και η ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Ο Γιώργος Μουλκιώτης αναγνωρίζει τα δικαιολογημένα, εύλογα και δίκαια αιτήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό και ζητά να δοθεί άμεση λύση με την άμεση λήψη στοχευμένων μέτρων. 

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Άδεια ειδικού σκοπού σε γονείς εργαζόμενους των οποίων τα παιδιά νοσούν με κορωνοϊόΚινδυνεύει να χαθεί το επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού του ΕΚΑΒ