Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Συγχαρητήρια για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας στα Γλυκά Νερά έδωσε στην Ελληνική Αστυνομία από το βήμα της Βουλής ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης, κατά τη διάρκεια του σημερινού κοινοβουλευτικού ελέγχου. Άσκησε όμως κριτική για τον τρόπο που η Ελληνική Αστυνομία διαχειρίστηκε την πληροφόρηση της κοινής γνώμης σε αυτή την υπόθεση. 


«Επικοινωνιακά, φοβάμαι ότι υπάρχει ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Θα πρέπει να κοιτάξετε πώς, στο μέλλον, θα διαχειρίζεστε την πληροφόρηση όταν σημειώνονται εγκλήματα τα οποία συγκλονίζουν την κοινή γνώμη», είπε χαρακτηριστικά. «Καταλαβαίνω την πίεση, αλλά η επικοινωνιακή διαχείριση επιβάλλει στο υπουργείο να αναθεωρήσει την πολιτική που ακολουθεί», συνέχισε ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής. Και συνέχισε : “Η εικόνα που είδαμε τις τελευταίες εβδομάδες, με την πληροφόρηση μέσω διαρροών, ή με συνδικαλιστές της Αστυνομίας να γυροφέρνουν στα κανάλια περιφέροντας τις προσωπικές τους εκτιμήσεις για θέματα που αφορούν την ουσία των εγκληματικών πράξεων και την πορεία της ανάκρισης, είναι μια εικόνα απαράδεκτη. Οφείλει η Ελληνική Αστυνομία σε αυτές τις περιπτώσεις να δημιουργήσει συγκεκριμένα πρωτόκολλα επικοινωνίας, που δεν θα ενισχύουν την σκανδαλοθηρική φημολογία, αλλά θα προασπίζονται την αποτελεσματικότητα της αστυνομικής έρευνας και, πάνω από όλα, την αξιοπρέπεια των θυμάτων” επεσήμανε ο κ. Καμίνης.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Επιτακτική για την εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» η επισκευή και ανανέωση των αυτοκινήτων των δομώνΣτον "πάγο" το LEADER: εξαιρετικά χαμηλή η απορρόφηση κονδυλίων!