Σε Ανακοινώσεις, Διάφορα

Ο κ. Γιώργος Φραγγίδης, Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Κιλκίς, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, η οποία έχει ως μέλη περισσότερους από 60 συλλόγους ασθενών από όλη την Ελλάδα και όλο το φάσμα των θεραπευτικών κατηγοριών και εκπροσωπούν  περισσότερους από 75.000 ασθενείς. Την Ένωση εκπροσώπησαν οι κ.κ. Δέδες Νίκος, Καλαμίτσης Γιώργος, Κουτσογιάννη Κατερίνα, Ορφανού Εύη και Βαράκης Χρήστος.  

Από την πλευρά της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, αφού αρχικά έγινε αναφορά στη  μακρά ιστορία συνεργασίας με το Κίνημα Αλλαγής, τέθηκαν τα ζητήματα της ισότιμης συμμετοχής των ασθενών στη χάραξη και υλοποίηση των πολιτικών που τους αφορούν και της προάσπισης των δικαιωμάτων ληπτών υπηρεσιών υγείας, ενώ τονίστηκε η συμβολή τους στην προαγωγή της δημόσιας υγείας.

Ο κ. Φραγγίδης υπογράμμισε ότι η άποψη και η συμμετοχή των συλλόγων ασθενών είναι καθοριστικής σημασίας, λέγοντας χαρακτηριστικά «Δεν μπορεί κανείς να συζητά για πολιτικές υγείας και αντιμετώπιση ασθένειας χωρίς τη συμμετοχή των ασθενών, ιδιαίτερα εκείνων με χρόνιες παθήσεις, που διαθέτουν βιωματική άποψη και μακρά εμπειρία σε σχέση με τις ανάγκες του συστήματος υγείας (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα)».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων σε σειρά θεμάτων, όπως η όξυνση των προβλημάτων των ασθενών μέσα στην πανδημία, οι ανισότητες του συστήματος υγείας σε Κέντρο και Περιφέρεια, και η ανάγκη συνδιαμόρφωσης πολιτικών για την πρόληψη, τη θεραπεία και τη φροντίδα των ασθενών. Αμφότερες πλευρές συμφώνησαν, ότι θα έχουν μια αγαστή συνεργασία για τη διατύπωση προτάσεων ανασύστασης του συστήματος υγείας, με στόχο να ανταποκρίνεται πιο αποτελεσματικά στις ανάγκες των ασθενών.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Διαβούλευση με την ελληνική ΔιασποράΝέα διευθύντρια επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής η Στεφανία Μουρελάτου