Σε Δηλώσεις

Δήλωση Γιώργου Φραγγίδη, Βουλευτή Νομού Κιλκίς Κινήματος Αλλαγής

Για μια ακόμη φορά μέσα στους τελευταίους μήνες, η Τουρκία επιδεικνύει  αντιδημοκρατική και αυθαίρετη συμπεριφορά απελαύνοντας τον Πρόεδρο της μίας εκ των δύο Ομοσπονδιών των Ποντίων. Χαρακτηρίζοντάς τους ανεπιθύμητους και επικίνδυνους, δεν επιτρέπει αναίτια την είσοδο στη χώρα ακόμα και σε επιστήμονες Έλληνες ποντιακής καταγωγής.

Το γεγονός της απέλασης του Γιώργου Βαρυθυμιάδη, Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας, παραμονές της μεγάλης γιορτής της Ορθοδοξίας και της λειτουργίας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο στο Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, δείχνει το αυταρχικό και αντιδημοκρατικό πρόσωπο της τουρκικής εξουσίας.

Επιβάλλεται η ελληνική κυβέρνηση να αντιδράσει δυναμικά και σε συνεννόηση με την Ε.Ε. ώστε να αποτραπεί κάθε αυθαίρετη ενέργεια της Τουρκίας απέναντι σε κάθε Έλληνα ποντιακής καταγωγής.  Τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ενεργή στήριξή τους είναι το κύριο χαρακτηριστικό ενός ελεύθερου και δημοκρατικού κράτους. Προσβλητικές, αναίτιες και μικρόψυχες συμπεριφορές, όπως αυτές της Τουρκίας, δεν είναι ανεκτές σε έναν ανεπτυγμένο, κοινωνικά δίκαιο και δημοκρατικό κόσμο.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ανδρέας Λοβέρδος: «Καταδικάζουμε τη στάση της Τουρκίας απέναντι στον Πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας Γιώργο Βαρυθυμιάδη»Ανδρέας Λοβέρδος: «Η Δημοκρατία δεν εξάγεται»