Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Αθήνα, 27 Ιουνίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Μία καλή πρωτοβουλία μπορεί να αποτύχει αν συνοδεύεται από ένα κακό νομοθέτημα», τόνισε χαρακτηριστικά ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς, στην τοποθέτησή του για το νομοσχέδιο του Υπ. Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για το Μεταφορικό Ισοδύναμο.

Ο Γιώργος Καρράς αναφέρθηκε σε βασικά σημεία του νομοσχεδίου που δημιουργούν κλειστό κύκλο ωφελουμένων-δικαιούχων και χρήζουν βελτίωσης ώστε να λειτουργήσει το μέτρο υπέρ όσο το δυνατόν περισσότερων και απέσπασε δέσμευση του Υπουργού να ενσωματώσει στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου τις προτάσεις του για:

1. Ρητή γεωγραφική αναφορά για εφαρμογή του μέτρου στο σύνολο των νησιών της ελληνικής επικράτειας, μετά τη λήξη της πιλοτικής εφαρμογής του
2. Συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης της πιλοτικής φάσης και έναρξης του προγράμματος για το σύνολο των νησιών.
3. Όσον αφορά στη μεταφορά εμπορευμάτων, επέκταση του μέτρου σε όλες τις επιχειρήσεις που μεταφέρουν προϊόντα προς και από νησιωτικούς προορισμούς και όχι μόνο σε όσες έχουν έδρα σε κάποιο νησί.
4. Σαφή πρόβλεψη για τις απαραίτητες μόνιμες θέσεις διδακτικού προσωπικού για την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου, ώστε να ενισχυθεί ουσιαστικά η ναυτική εκπαίδευση.

Τέλος, ο Βουλευτής επεσήμανε ότι αν και πρόκειται για καλή πρόταση – που εξάλλου αποτελούσε μέρος του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ – χρειάζεται παρεμβάσεις και βελτιώσεις προκειμένου να εφαρμοστεί και να έχει αποτελέσματα που θα ωφελήσουν τους νησιώτες και τις νησιωτικές επιχειρήσεις. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι η συγκεκριμένη ελάφρυνση επ’ ουδενί δεν μπορεί να αποτελέσει αντίβαρο για την επιβάρυνση των νησιωτικών περιοχών από την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.