Σε Δηλώσεις

Δήλωση του Υπευθύνου ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτή Κιλκίς, Γιώργου Φραγγίδη, για τις γυναικοκτονίες.

Στην περίοδο που διανύουμε, γινόμαστε ολοένα και περισσότερο θεατές μιας έμφυλης βίας, που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις.

Οι εγκληματικές ενέργειες,  οι ξυλοδαρμοί,  οι βιασμοί, είναι οι μορφές της ανδρικής βίας, ακόμη και τώρα στον 21ο αιώνα και η κύρια αιτία θανάτου νέων γυναικών.

Από τα χειρότερα είδη βίας είναι η ενδοοικογενειακή, καθώς το οικογενειακό περιβάλλον – που κανονικά αποτελεί ζώνη ασφαλείας και προστασίας – μετατρέπεται σε χώρο βασανισμού και φρικαλεότητας, η οποία εν καιρώ πανδημίας αυξήθηκε κατά 30%.

Η Γυναικοκτονία δηλαδή η δολοφονία γυναικών και κοριτσιών λόγω του φύλου τους, αποτελεί τη χειρότερη μορφή βίας σε βάρος των γυναικών και πρέπει να αναγνωριστεί πλέον και θεσμικά από την Πολιτεία.

Οι πρόσφατες δολοφονίες τριών γυναικών που προστέθηκαν στη «μαύρη» λίστα γυναικοκτονιών της χώρας μας και η σεξουαλική κακοποίηση μικρών κοριτσιών στις μέρες μας δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν μας αδιάφορο και αδρανοποιημένο.

Επιβάλλεται όλοι μαζί, πολίτες και Πολιτεία, να ενεργοποιηθούμε σε όλα τα επίπεδα για να αντιμετωπιστεί κάθε μορφή έμφυλης βίας, πατριαρχικών αντιλήψεων και ανισοτήτων, ώστε μέσα από τα δύσκολα και σκοτεινά χρόνια που ζούμε, να ανατείλει ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον για τη νέα γενιά ανδρών και γυναικών.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Δήλωση Γραμματέα Τομέα Τουρισμού, Γιώργου Νικητιάδη, για παραπλανητικές τοποθετήσεις του κ. Κικίλια