Σε Ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Η χθεσινή εμφάνιση του κυρίου Τσίπρα αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό λόγο ανησυχίας στις τάξεις του Ελληνικού λαού. Θυμίζουμε ότι την τελευταία φορά που ο κύριος Τσίπρας παροχολογούσε ή έταζε σωρεία φοροελαφρύσεων, το τελικό κόστος που φορτώθηκε στις πλάτες των Ελλήνων φορολογουμένων ήταν δυσβάσταχτο.

Τα υπέρογκα πλεονάσματα στα οποία αναφέρεται κομπάζοντας συνεχώς ο πρωθυπουργός τροφοδοτούνται και συντηρούνται από την αφαίμαξη των χαμηλότερων στρωμάτων με αμέτρητους φόρους και έκτακτες εισφορές τις οποίες εισήγαγε βίαια στην ζωή των Ελλήνων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Τα όσα ακούστηκαν χθες για την ηρωική και περιλάλητη καθαρή έξοδο από την μνημονιακή εποχή είναι μια ακόμη προεκλογική επιταγή της κυβέρνησης που όπως φαίνεται βρήκε το επόμενο επίπλαστο αφήγημα της στο δρόμο για τις κάλπες.

Η πραγματικότητα βέβαια πόρρω απέχει από τα όσα είπε χθες ο κύριος Τσίπρας καθώς δεν γίναμε σοφότεροι ούτε για την εγκληματική καθυστέρηση στον χωροταξικό σχεδιασμό, ούτε για το all inclusive -που θα καταργούσε- και την σύνδεση του με τις τοπικές κοινωνίες, ούτε για την αναδιάταξη του εργατικού δυναμικού στον κλάδο ούτε βέβαια για την βαριά φορολόγηση την οποία, αποκλειστικά ο ίδιος και η κυβέρνηση του, επέβαλλε στις επιχειρήσεις του τουρισμού.

Η ικανοποίηση η οποία συνόδευσε την χθεσινή ομιλία του κυρίου Τσίπρα για τις επιτυχίες του τουριστικού κλάδου δεν συνάδει με την ανικανοποίητη επιθυμία των επαγγελματιών του κλάδου για ένα πιο φιλικό επενδυτικό περιβάλλον, καλύτερες υποδομές, ποιοτική σύνδεση των τουριστικών υπηρεσιών με τις τοπικές κοινωνίες, εστίαση στην εκπαίδευση των εργαζομένων του τουρισμού και συνολική αναβάθμιση του προϊόντος.

Τα όσα σπουδαία πέτυχε ο κλάδος και οι επαγγελματίες του τα τελευταία χρόνια έγιναν σε πείσμα των κυβερνητικών σχεδιασμών, μέσα σε κλίμα εχθρικό και συνεχή πλήγματα στην δυναμική της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας.

Καλό θα ήταν λοιπόν πριν τους πανηγυρισμούς και τους επικοινωνιακούς επαίνους, ο πρωθυπουργός να κάνει ένα μικρό απολογισμό του αποτυπώματος της ασκηθείσας κυβερνητικής πολιτικής και κατόπιν θα χαρούμε να συζητήσουμε επί του πρακτέου.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.