Σε Δηλώσεις

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά παραβρέθηκε σήμερα στην κηδεία του Ιστορικού Ηγέτη της ΕΔΕΚ, Βάσου Λυσσαρίδη, στην Κύπρο. Στη δήλωσή της τόνισε:

«Το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής με βαθιά συγκίνηση αποχαιρετούμε σήμερα τον Βάσο Λυσσαρίδη, τον αγαπημένο μας γιατρό σύντροφο και συνοδοιπόρο σε όλους τους κοινούς αγώνες για την Κύπρο και την Ελλάδα, για την αλλαγή, για την πρόοδο και την ευημερία. Για όλα όσα αγωνιζόμαστε και σήμερα.

Για την Κύπρο που υφίσταται ακόμη και σήμερα τις συνέπειες της εισβολής και της κατοχής, αλλά και τις νέες τουρκικές προκλήσεις για διχοτόμηση.

Προκλήσεις που δεν πρόκειται να περάσουν, γιατί είναι κόντρα στις αποφάσεις του ΟΗΕ και βρίσκουν την αντίδραση του συνόλου της διεθνούς κοινότητας. Μόνη δίκαιη και βιώσιμη λύση είναι αυτή της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής και κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων. Λύση που να μπορεί να αποδεχθεί ο Κυπριακός λαός.

Στην πρόσφατη άτυπη πενταμερή στη Γενεύη δεν σημειώθηκε πρόοδος εξαιτίας των θέσεων της τουρκικής πλευράς. Εμείς, όμως, ενθαρρύνουμε τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ να συνεχίσει τις προσπάθειες. Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι σταθερά στο πλευρό της Κύπρου. Θα θυμόμαστε πάντα τον Βάσο Λυσσαρίδη με αγάπη και σεβασμό. Αιωνία του η μνήμη».

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά υπέγραψε στο βιβλίο συλλυπητηρίων για τον Βάσο Λυσσαρίδη. 

Ακολουθεί το κείμενο:

Αγαπημένε μου γιατρέ,

Αγωνίστηκες με κάθε τρόπο και κάθε μέσο για τα δίκαια της Κύπρου.

Πάντα απροσκύνητος, αντιστασιακός, ασυμβίβαστος, ένας ελεύθερος άνθρωπος.

Μαζί με τον Ανδρέα Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής σε όλους τους κοινούς μας αγώνες για την Κύπρο και την Ελλάδα, την αλλαγή, την πρόοδο, την ευημερία.

Το όνομά σου θα βρίσκεται στην Πενταδάκτυλο για να μας δείχνει το δρόμο και την τελική νίκη.

Αιωνία σου η μνήμη.

Φώφη Γεννηματά,

Πρόεδρος ΠΑΣΟΚ, Κινήματος Αλλαγής

5/5/21

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Φώφη Γεννηματά: «Η εργασία είναι στο στόχαστρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη»Παύλος Χρηστίδης: «Έντεκα χρόνια μετά τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της Marfin»