Σε Ανακοινώσεις, Δηλώσεις

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, επισκέφθηκε σήμερα περιοχές της Ανατολικής και Βόρειας Αττικής, όπου είχε συναντήσεις με τον Δήμαρχο Αγίου Στεφάνου Γιάννη Καλαφατέλη, Εθελοντικές Οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας Διονύσου και την Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Ανατολικής Αττικής.

Την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής συνόδευσαν ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο υπεύθυνος κοινοβουλευτικού Τομέα Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Καμίνης, ο γραμματέας του Τομέα Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Καρκατσούλης, ο γραμματέας Επικοινωνίας Παναγιώτης Βλάχος και η γραμματέας του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης Έφη Στεφοπούλου.

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων, η Φώφη Γεννηματά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Λίγες μόλις ημέρες πριν ανοίξει η αντιπυρική περίοδος, επισκεφθήκαμε δήμους, εθελοντικές οργανώσεις και πυροσβεστική υπηρεσία στην Ανατολική και Βόρεια Αττική.

Διαπιστώσαμε με τα μάτια μας ότι υπάρχουν συσσωρευμένα προβλήματα, άλυτα από τις καταστροφές του χειμώνα και σοβαρό έλλειμμα προετοιμασίας και οργάνωσης, ιδιαίτερα όσον αφορά την πολιτική προστασία. Δεν αρκούν οι συσκέψεις των ειδικών. Απαιτούνται τώρα, άμεσα, αποφάσεις, μέτρα, γιατί το καλοκαίρι είναι μπροστά και πρέπει να προετοιμαστούμε σωστά για να μην αντιμετωπίσουμε τα χειρότερα.

Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι χιλιάδες κάτοικοι, που επλήγησαν από τη Μήδεια δεν μπορούν να πάρουν τις αποζημιώσεις, γιατί η κυβέρνηση δεν έχει δημιουργήσει το θεσμικό πλαίσιο για να γίνει αυτό. Είναι χαρακτηριστικό ότι κρατικές υπηρεσίες δεν έχουν απομακρύνει κορμούς δέντρων από περιαστικά δάση, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος μπροστά εν όψει του καλοκαιριού. Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι εθελοντικές οργανώσεις, που συνέδραμαν στη Μήδεια, δεν έχουν καμία στήριξη για τον εξοπλισμό τους, ούτε καμία οικονομική ενίσχυση και δεν γνωρίζουμε εάν είναι τελικά ενταγμένες στο σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας, οργανώσεις που ξέρουν πολύ καλά τις περιοχές και μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά.

Και βέβαια, άφησα για το τέλος το πολύπαθο Μάτι. Οι πολίτες εκεί δεν μπορούν να ανακατασκευάσουν τα σπίτια τους, γιατί έχουν γίνει μπαλάκι ανάμεσα σε κρατικές υπηρεσίες που δεν τους δίνουν λύση. Τα προβλήματα δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Χρειάζονται απαντήσεις τώρα. Γι’ αυτό είμαστε εδώ και το Κίνημα Αλλαγής θα φέρει όλα τα ζητήματα και πάλι στη Βουλή.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Φώφη Γεννηματά: «Η αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, η προστασία του περιβάλλοντος και η ποιότητα ζωής, αποτελούν προτεραιότητα»Ο κ. Mητσοτάκης έχει μόνιμη επιλογή την στήριξη των μεγάλων και ισχυρών