Σε Δηλώσεις

Τηλεδιάσκεψη με το Προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου είχε σήμερα η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν ο Πρόεδρος Γ. Καρανίκας, ο Αντιπρόεδρος  Μ. Ψαρουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Ν. Μπόνης και το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΕΕ Π. Πολιτάκης. Επίσης ο αρμόδιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Μ. Κατρίνης, ο Γραμματέας του Τομέα Ανάπτυξης Απ. Πόντας και ο Γραμματέας του Τομέα Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας Σ. Κομνηνός.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έκανε την παρακάτω δήλωση:

 

  1. Προτείναμε έγκαιρα ένα στοχευμένο, ρεαλιστικό, συνεκτικό Ενδιάμεσο πρόγραμμα άμεσων παρεμβάσεων ώστε να μείνει «ζωντανή η οικονομία, όρθια η κοινωνία». Σε ανοιχτή γραμμή με τους ανθρώπους της παραγωγής και της κοινωνίας. Εκφράζοντας τις πραγματικές ανάγκες τους.

Αυτή είναι η αντίληψη μας για τον ρόλο μας ως αντιπολίτευση. Απέναντι στις συντηρητικές επιλογές και τα ανεπαρκή κυβερνητικά μέτρα.

Έγκαιρα, πριν τις αποφάσεις, χωρίς τους λαϊκισμούς , μεγαλοστομίες και πλειοδοσίες νέων Ζαππείων.

 

  • Οι Τράπεζες συνεχίζουν να συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχει η οικονομική κρίση.

Παρά την ενεργή στήριξη της ΕΚΤ, που τους στηρίζει για να δώσουν ρευστότητα στην οικονομία.

Η μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων δεν έχει πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, ακόμη και σε εγγυημένα από το κράτος δάνεια.

Και την ίδια ώρα η Κυβέρνηση περιορίζεται στο να εκλιπαρεί τις Τράπεζες, αδύναμη να επιβάλει ουσιαστικές  λύσεις.

Είναι απαράδεκτο. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχισθεί.

Είναι επιβεβλημένο να διευρυνθεί σημαντικά ο κύκλος των δικαιούχων για το πρόγραμμα ρευστότητας, με κύριο κριτήριο την βιωσιμότητα. Και πέραν των Τραπεζικά ενήμερων ως τις 31/12/2019.

 

  • Συνεχίζουμε την προσπάθεια-με συνεχείς πρωτοβουλίες και στην Βουλή-για να υιοθετηθούν οι προτάσεις μας, που κρατούν «Ζωντανές» τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσα στην κρίση.

Έχουμε προτείνει:

 

  • Μηδενική προκαταβολή φόρου για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και 50% για όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.
  • Αύξηση του συνολικού ποσού για την επιστρεπτέα προκαταβολή τουλάχιστον στα 3 δις ευρώ.

Κάλυψη και των ατομικών εμπορικών επιχειρήσεων.

 

  • Ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό για τους επαγγελματίες.
  • Προστασία της Α’ κατοικίας από πλειστηριασμούς, με παράταση ισχύος του Ν. 3869/2011 του ΠΑΣΟΚ ως το τέλος του έτους.
  • Επαναφορά για 2 χρόνια του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

και

 

  • Αντιμετωπίζουμε θετικά την πρόταση της ΕΣΕΕ για επιδότηση ενοικίου (κατά 40%) από το κράτος για τις πληγείσες επιχειρήσεις ως το τέλος του 2020. Χωρίς καμία περαιτέρω επιβάρυνση των ιδιοκτητών. Επισημαίνοντας ότι ανάλογες παρεμβάσεις έγιναν από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες. 

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Σε ένα Κράτος Δικαίου σωφρονισμός χωρίς ανθρωπισμό και εκπαίδευση δεν εννοείται»Γιάννης Κουτσούκος: «Η απόφαση του ΣτΕ να ακυρώσει τη μεταβίβαση 10.119 ακινήτων του Δημοσίου στο Υπερταμείο αποτελεί δικαίωση του Κινήματος Αλλαγής»