Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Η κα. Λιακούλη επεσήμανε χαρακτηριστικά τα εξής:  

«Όλη η χώρα γνωρίζει πλέον, το μείζον πολιτικό θέμα που έχει προκύψει και ρίχνει τη σκιά του στη δημοκρατία μας. Είναι αλήθεια ότι προβληματιστήκαμε για ποιο λόγο η Κυβέρνηση, επί δύο ολόκληρες μέρες, βρισκόταν σε απέραντη αμηχανία, χωρίς να προβαίνει σε καμία διευκρινιστική δήλωση σχετικά με την απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Τα αντανακλαστικά της Κυβέρνησης, προφανώς, βρίσκονται …σε ύπνωση .Σήμερα, τελικώς, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπως ζητήσαμε με γραπτό αίτημά μας, προκειμένου να κληθούν οι αρμόδιες ΕΥΠ και ΑΔΑΕ και να δοθούν απαντήσεις σε όλα τα σημαντικά ερωτήματα που εγείρονται, όχι μόνο στο ΠΑΣΟΚ, αλλά σε όλο τον ελληνικό λαό. Εμείς θέτουμε αυτά τα ερωτήματα στο ‘προσκήνιο’ και όχι στο ‘παρασκήνιο’. Γιατί, η υπόθεση αυτή μας αφορά όλους και το πολιτικό σύστημα θα έπρεπε να θορυβηθεί που τέτοια φαινόμενα επιτρέπονται στην ‘θωρακισμένη’ Δημοκρατία μας και αποτελούν, μάλιστα, «κοινό μυστικό». 

Κατά τα λοιπά, το εξαιρετικά σημαντικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που συζητούμε σήμερα, προσπαθεί να στοχοποιήσει το φυσικό μας περιβάλλον, επιδεινώνοντας διαρκώς το ισχύον περιβαλλοντικό πλαίσιο. 

Η μεγάλη μας ποιήτρια Κική Δημουλά είχε πει ότι «Είμαι λίγο θυμωμένη…Μ’ εμένα. Διότι θα έπρεπε να έχω ωριμάσει. Να μην απορώ με τίποτα». 

Λοιπόν, και εμείς θυμώνουμε, γιατί ακόμα απορούμε που η Κυβέρνησή σας : 

-Έρχεται, ακόμα μια φορά, με ένα νομοσχέδιο κουρελού και διατάξεις φτιαγμένες “στο πόδι” να διορθώσει δικές της αποτυχημένες περιβαλλοντικές και ενεργειακές πολιτικές, παραβιάζοντας κάθε αρχή της καλής νομοθέτησης. 

-Αποφασίζει να καταργήσει υφιστάμενες δεσμεύσεις των Χρήσεων Γης, σε προστατευόμενες περιοχές του δικτύου Natura 2000, ενώ μαίνεται ακόμα η καταστροφική φωτιά στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς. 

-Έχει αποτύχει παταγωδώς, παρά τις επικοινωνιακές κορώνες και τις μεγαλόστομες υποσχέσεις της, να διαχειριστεί τις καταστροφές.

-‘Διώχνει’ από τη διαδικασία προσλήψεων δημοσίων επιχειρήσεων τον ΑΣΕΠ, αποδυναμώνοντας τον ρόλο του και δημιουργώντας ‘κακό προηγούμενο’. Ακόμα μια φορά, ανοίγει η κερκόπορτα της ‘γαλάζιας’ αναξιοκρατίας και αδιαφάνειας. 

Με όλα αυτά, ευτυχώς, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ούτε είχε ούτε έχει, ούτε και θα έχει, την παραμικρή σχέση».

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.