Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Υγείας σχετικά με ρυθμίσεις που αφορούν την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας, η Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, τοποθετήθηκε, επισημαίνοντας τα εξής : 

«Η Κυβέρνηση δεν βάζει μυαλό. Τα ίδια έκανε πέρυσι, τα ίδια επαναλαμβάνει και φέτος:  φέρνει για «χριστουγεννιάτικο δώρο», ρουσφετολογικές – φωτογραφικές διατάξεις, παίρνοντας τη σκυτάλη από προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ , σε ένα νομοσχέδιο-μίξερ, με δώρα και εξυπηρετήσεις για τους «δικά» τους παιδιά, λίγες ώρες πριν τη διακοπή της Βουλής για τα Χριστούγεννα.

Στο όνομα της διαχείρισης της πανδημίας του κορωνοϊού, φέρνουν νομοσχέδια αποσπασματικά, χωρίς κανέναν ειρμό, χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Όμως, η σοβαρότητα της κατάστασης, απαιτεί και ανάλογη συμπεριφορά, τη στιγμή που θρηνούμε 100 νεκρούς ανά ημέρα. Είναι ανέντιμο να εκμεταλλεύονται την τραγική συνθήκη που βιώνει η χώρα μας, για να «κανονίσουν» τις δικές τους δουλειές.

Η παράταξή μας, από την πρώτη στιγμή, με ευθύνη και συνέπεια, στήριξε την πολιτική για τη διαχείριση της πανδημίας, προτείνοντας, μάλιστα, συγκεκριμένα μέτρα, και δε μπορεί να ανεχθεί τέτοιου είδους πρακτικές. Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε κανένα άρθρο που…μυρίζει ρουσφέτι!

Η άμμος στην κλεψύδρα της Κυβέρνησης έχει αρχίσει και τελειώνει. Ωστόσο, η ίδια συνεχίζει να «μαδάει τη μαργαρίτα», για καθοριστικής φύσης ζητήματα, στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Πρώτα αναρωτιέται και μετά , όταν δεν μπορεί να αποφασίσει, τα κάνει όλα “στο πόδι”, και επανέρχεται με ατελείς διατάξεις να ρυθμίσει τα ίδια και τα ίδια.

Ταυτόχρονα, οι κατά παρέκκλιση διατάξεις, οι απαλλαγές από φόρους σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις, οι συνεχείς αλλαγές στην εκλογική διαδικασία των αιρετών οργάνων των ΟΤΑ,  οι ρουσφετολογικές προσλήψεις και συμβάσεις μετακλητών…όλα αυτά συνιστούν πραγματική νομοθετική θεσμική παρέκκλιση, πραγματική εκτροπή, παραβίαση του δημοκρατικού διαλόγου, των αρχών του ελέγχου και της λογοδοσίας της διοίκησης.

Η Κυβέρνηση νομοθετεί στο όνομα της πλειοψηφίας της και όχι στο όνομα της Δημοκρατίας μας .  Όμως, η κρίση του Ελληνικού Λαού, γρήγορα  θα μετατρέψει αυτή την πλειοψηφία  σε μειοψηφία και μάλιστα ανεπιστρεπτί !»

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Η Κυβέρνηση δείχνει να βρίσκεται σε κατάσταση μακαριότητας στην αντιμετώπιση της πανδημίας»Χρήστος Γκόκας: «Η Κυβέρνηση στην πανδημία, συνεχίζει με αντιφατικά μηνύματα, όσον αφορά τα μέτρα και την εφαρμογή τους»