Σε Δηλώσεις

Με δήλωσή της η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Τομεάρχης Εσωτερικών και Βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, αναφέρεται στο θέμα που απασχολεί την Αυτοδιοίκηση και αφορά στις προθέσεις της Κυβέρνησης να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο της δημοτικής αστυνομίας, ως εξής:

«Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε δέκτες ερωτημάτων και σχολίων από αιρετούς και υπαλλήλους δήμων, σχετικά με το γεγονός ότι η Κυβέρνηση αναγκάστηκε να αποσύρει άρον-άρον το άρθρο 111 του Πολυνομοσχεδίου, με το οποίο ανέθεσε την άσκηση αρμοδιότητας της Δημοτικής Αστυνομίας σε Διοικητικούς Δημοτικούς Υπαλλήλους. Το ερώτημα σχετίζεται με το σκεπτικό της Κυβέρνησης, που άφησε εμβρόντητους ακόμη και τους ίδιους τους δημάρχους, αλλά και με τις πιθανές προθέσεις της να επαναφέρει τη ρύθμιση.

Απαντάμε προς όλους ότι επρόκειτο και πάλι για μια «πολιτική σύλληψη» της Κυβέρνησης, που μόνο αυτή έδειχνε ότι κατανοούσε,  αλλά που τελικώς δεν μπόρεσε να εξηγήσει επαρκώς, γι αυτό και την απέσυρε. Με απλά λόγια, η Κυβέρνηση έφερε προς νομοθέτηση ρύθμιση με την οποία, ένας υπάλληλος του ληξιαρχείου θα μπορούσε χωρίς καμία εκπαίδευση και καμία εξειδίκευση να βγει στο δρόμο για ελέγχους, ως δημοτικός αστυνόμος.

Μετά τη σφοδρή και τεκμηριωμένη κριτική που δέχθηκε η Κυβέρνηση στην πρόσφατη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, από το Κίνημα Αλλαγής,  αναγκάστηκε να το αποσύρει και να το διαγράψει πλήρως από το νομοσχέδιό της.  Διαμηνύουμε σε όλους τους τόνους, ότι όπως ακριβώς το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ανάγκασε την Κυβέρνηση να πάρει πίσω την επίμαχη ρύθμιση  με υπεύθυνη και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση, έτσι και στη συνέχεια θα εμποδίσουμε κάθε απόπειρα αλλοίωσης του θεσμικού πλαισίου της Δημοτικής Αστυνομίας.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Nίκος Ανδρουλάκης: «Ο Κάρολος Παπούλιας σε κάθε σταθμό της πολιτικής του διαδρομής υπήρξε ξεχωριστός»Νίκος Ανδρουλάκης: «Οι κυβερνητικές παλινωδίες είναι καταστροφικές στη διαχείριση της πανδημίας»