Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Το ρατσιστικό παραλήρημα του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου κατήγγειλε στην εισαγωγή της δευτερολογίας της, κατά τη δεύτερη ημέρα της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για την άρση των περιορισμών εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού, η ειδική αγορήτρια του Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη λέγοντας:

«Άκουσα τον κ. Βελόπουλο, λίγο πριν μέσα στην ίδια την Ολομέλεια της Βουλής, να μιλάει για τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού – μεσούσης της πανδημικής κρίσης και του ‘’θανατικού’’ που μαστίζει τη χώρα μας- και να καλεί την κυβέρνηση να ‘’εμβολιάσει τους λαθρομετανάστες’’… ‘’Λαθρομετανάστες’’! Όπου φαντάζομαι ότι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης εννοούσε τους πρόσφυγες που κατοικούν στις αντίστοιχες δομές… Περιμένουμε βέβαια και την απάντηση του Υπουργού κ. Βορίδη όταν θα τοποθετηθεί, στα όσα ρατσιστικά είπε ο κ. Βελόπουλος. Αλλά σε ό,τι  αφορά εμάς, το Κίνημα Αλλαγής, η θέση μας είναι απόλυτα καθαρή και θεωρούμε πως δεν υπάρχει περιθώριο τέτοιου ξενοφοβικού λόγου μέσα στο Κοινοβούλιο των Ελλήνων».    

Παράλληλα, και σε σχέση με το κυρίως νομοσχέδιο, η Τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής  υπενθύμισε πως οι μάχες «οπισθοφυλακής» που δίνει τα τελευταία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μην περάσει με νόμο, ούτε αυτή τη φορά, το καίριο αίτημα των απανταχού Αποδήμων για την θεσμοθέτηση της επιστολικής ψήφου, επειδή φοβάται τάχα «αλλοίωση» του εκλογικού αποτελέσματος, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα πρέσβευε ο νέος τότε Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – τον Ιούνιο του 2009 – κ. Αλέξης Τσίπρας.

Προς τούτο η βουλευτής, εγκάλεσε τη «διπλή γλώσσα» του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δεδομένου ότι ο ίδιος ο Αρχηγός της στο 19ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Κοινοτήτων Σουηδίας παρουσιαζόταν ως «διαπρύσιος κήρυκας» και υπέρμαχος της επιστολικής ψήφου των εκτός συνόρων Ελλήνων.

Καταλήγοντας η Ευαγγελία Λιακούλη υπογράμμισε πως η άδοξη κατάληξη αυτής της δεύτερης νομοθετικής πρωτοβουλίας για την ολοκληρωτική άρση κάθε είδους «κόφτη» και περιορισμών στην κατεύθυνση της διευκόλυνσης της ψήφου των Αποδήμων Ελλήνων κι Ελληνίδων δεν θα πρέπει να αποτελέσει το τέλος, συνολικά, της συζήτησης, αλλά την απαρχή μιας νέας:

«Από αύριο ακόμη θα πρέπει να δημιουργηθεί μια νέα διακομματική επιτροπή, που θα επεξεργαστεί τα σύγχρονα δεδομένα που ισχύουν σε όλον τον κόσμο στο ζήτημα της ψήφου των Αποδήμων, και προφανώς περιλαμβάνουν την επιστολική ψήφο. Το Κίνημα Αλλαγής θα καταθέσει Πρόταση Νόμου και θα καλέσουμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να συνεισφέρουν σε αυτήν την κατεύθυνση, μέσω του διαλόγου, ακόμη κι αν τώρα αντιτίθενται σθεναρά. Δεν τελειώνει το ζήτημα της ψήφου των Απόδημων σήμερα, σε αυτή τη συνεδρίαση της Βουλής. Έχει συνέχεια και μάλιστα μεγάλη!», κατέληξε χαρακτηριστικά η Λαρισαία βουλευτής.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Mιχάλης Κατρίνης: «Σε ομηρεία οι δανειολήπτες που έχουν πάρει δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου»Xαρά Κεφαλίδου: «Ανύπαρκτος ο εκπαιδευτικός σχεδιασμός από το Υπουργείο Παιδείας. Σε επικίνδυνα και αδιέξοδα μονοπάτια η πολιτική της κας Κεραμέως»