Σε Βουλευτές & Ευρωβουλευτές, Ευρωβουλή

Η Εύα Καϊλή γεννήθηκε το 1978 στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, έχει master στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, επιπρόσθετα έχει σπουδάσει δημοσιογραφία. Στις εθνικές εκλογές του 2007 και του 2009 εκλέχθηκε βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης. Το 2002 εκλέχθηκε δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης, ως η νεότερη υποψήφια. Διετέλεσε γραμματέας του πρώτου Νομαρχιακού συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης το 2003. Πρόεδρος του Συλλόγου φοιτητών Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ 2001-2002. Από το 1992 μέλος Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Υπήρξε μέλος της επιτροπής Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, της “Παναγίας Σουμελά”, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Νέων για τα Ηνωμένα Έθνη το 2005, και της ΜΚΟ, ΚΕΑΝ Θεσσαλονίκης. Μέλος του ΟΣΕΠ (Οικονομική συνεργασία Ευξείνου Πόντου). Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στον τομέα ειδήσεων και ενημέρωσης του Μega Channel. Εξελέγη ευρωβουλεύτρια με την “Ελιά” το 2014 και το Κίνημα Αλλαγής το 2019. Επίσης είναι βραβευμένη Ευρωβουλευτής. Ομιλεί Αγγλικά-Γερμανικά-Ιταλικά.

Website : www.evakaili.gr
Email : info@evakaili.gr

Social Media:

Η Εύα Καϊλή εκλέχθηκε Ευρωβουλευτής τον Ιούλιο του 2014 με την «Ελιά» και είναι επικεφαλής της Ελληνικής Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Θέσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο:

Πρόεδρος

DNAT – Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ

Τακτικό Μέλος

CPDE – Διάσκεψη των Προέδρων των Αντιπροσωπειών
ITRE – Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας
TAXE – Ειδική επιτροπή σχετικά με τις φορολογικές αποφάσεις τύπου «tax ruling» και άλλα μέτρα παρόμοιου χαρακτήρα ή αποτελέσματος

Αναπληρώτρια

ECON – Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής
EMPL – Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων
SEDE – Υποεπιτροπή Ασφάλειας και Άμυνας
D-RU – Αντιπροσωπεία στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Συνεργασίας ΕΕ-Ρωσίας
D-US – Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη.

Το 2001 εξελέγη Πρόεδρος της Ένωσης Φοιτητών της Αρχιτεκτονικής Σχολής Θεσσαλονίκης και το 2002 ήταν ήδη το νεότερο εκλεγμένο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Είχε επίσης δραστηριοποιηθεί με το κίνημα «Αγάπη 146», έναν διεθνή οργανισμό κατά της παιδικής δουλείας και εκμετάλλευσης, ενώ είναι επίσης μέλος του ιδρύματος «Παναγία Σουμελά».

Το 2007 εξελέγη Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης στις εθνικές βουλευτικές εκλογές με το ΠαΣοΚ. Το 2004 ήταν η νεότερη υποψήφια Βουλευτής με το ΠαΣοΚ.

Κατά την κοινοβουλευτική της θητεία, η Εύα Καϊλή υπήρξε μέλος των ακόλουθων κοινοβουλευτικών επιτροπών: Επιτροπή για Πολιτιστικά και Εκπαιδευτικά Θέματα, Επιτροπή για την Εθνική Άμυνα και την Εξωτερική Πολιτική και Ειδική Μόνιμη Επιτροπή για τον Απόδημο Ελληνισμό. Είναι μέλος του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία στην Μαύρη Θάλασσα, μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ και της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης για την Μεσογειακή Ένωση. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνή συνέδρια και σε ειδικές αποστολές στο εξωτερικό.

Έλαβε το πτυχίο της ως αρχιτέκτων μηχανικός από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το 2008, έλαβε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα στις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο του Πειραιά, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Είναι τώρα υποψήφια Διδάκτωρ στην Διεθνή Πολιτική Οικονομία στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχει παρακολουθήσει επίσης μαθήματα Βασικών Αρχών Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ το 2012.

Από το 2004 ως το 2007 εργάστηκε ως δημοσιογράφος και παρουσιάστρια ειδήσεων στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA CHANNEL», έναν από τους σημαντικότερους σταθμούς στην Ελλάδα. Σπούδασε επίσης δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας προτού γίνει μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Ο πατέρας της, Αλέξανδρος Καϊλής, έχει γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη και είναι ηλεκτρολόγος μηχανολόγος. Η μητέρα της, Μαρία Ιγνατιάδου, κατάγεται από την Μικρά Ασία και έχει μεγαλώσει στην Ημαθία. Η μικρότερη αδερφή της, Μανταλένα, είναι δικηγόρος.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

androylakis-500