ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ  ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

 

  • Για να διασφαλίσουμε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ στο σύστημα και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ στους συνταξιούχους. 
  • Για να εγγυηθούμε στους νέους ανθρώπους ότι μεριμνούμε ώστε να έχουν και αυτοί ανάλογα δικαιώματα στο τέλος του εργασιακού τους βίου. 

 

Αυτό όμως προϋποθέτει τρεις μεγάλες παραδοχές.

1ον ] Ότι στην χώρα θα προκαλέσουμε αναπτυξιακή έκρηξη, με νέες επενδύσεις, καινοτομίες και νέες θέσεις εργασίας. Αυτό είναι πάντα το πρώτο μας μέλημα.

Ώστε να έχουμε σταθερά εισροές πόρων στο σύστημα, χωρίς να εξοντώνονται επιχειρήσεις, εργαζόμενοι και νοικοκυριά με απαράδεκτα μεγάλες εισφορές.

Ώστε να έχουμε και την δυνατότητα χωρίς κινδύνους μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών για όλους.

Γι’ αυτό και η Πρόταση Νόμου που καταθέσαμε για το ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ εστιάζει σε στοχευμένες παρεμβάσεις που δίνουν κίνητρα για επενδύσεις και νέες προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα.

 

………………………..……….. . ………………………..………..

 

2ον ] Ότι θα αντιμετωπίσουμε δραστικά την Δημογραφική κρίση, που απειλεί το μέλλον μας ως κοινωνία, αλλά και το μέλλον του Ασφαλιστικού.

Ψηφίσαμε στη Βουλή πρόσφατα ορισμένες θετικές διατάξεις.

Δεν αρκούν. Είναι πολύ λίγες. Το δημογραφικό χρειάζεται γενναία μέτρα, με βάση και το πόρισμα της Επιτροπής που με δική μας πρόταση δημιούργησε η Βουλή.

Καταθέσαμε σχετική, ολοκληρωμένη πρόταση Νόμου του Κινήματος Αλλαγής.

Την επαναφέρουμε. Με πρώτο βήμα την χορήγηση στο ζευγάρι 200 ευρώ το μήνα για 3 χρόνια για κάθε νέο παιδί που γεννιέται (επί πλέον των άλλων επιδομάτων).

 

………………………..……….. . ………………………..………..

 

3ον ] Ότι θα φέρουμε νέους πόρους στο Σύστημα.

Οι σημερινοί δεν αρκούν για μεγάλες μακροπρόθεσμου χαρακτήρα θετικές παρεμβάσεις.

Έχουμε δείξει με την πρότασή μας για το Ταμείο Αλληλεγγύης Γενεών- που έγινε νόμος του κράτους-από που μπορούν να αντληθούν νέοι πόροι για το Ασφαλιστικό Σύστημα, όπως έγινε ήδη σε ευρωπαϊκές χώρες.

Να καταργηθεί το Υπερταμείο της υποτέλειας και να μετατραπεί σε Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας, των υδρογονανθράκων, του ορυκτού πλούτου της χώρας.

Από τα έσοδά του μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε το Ασφαλιστικό, όπως και να δώσουμε κίνητρα για Επενδύσεις, αλλά και περιβαλλοντικές δράσεις.

 

………………………..……….. . ………………………..………..

 

Και για τις τρείς αυτές παραδοχές το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει τεκμηριωμένες προτάσεις, έχει αποδείξει ότι υπάρχουν λύσεις, εάν βέβαια οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας θέλουν και μπορούν.

 

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.