Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Αθήνα, 5/9/2018

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς:
1. Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κ. Γαβρόγλου
2. Υποδομών και Μεταφορών κ. Χ. Σπίρτζη

Θέμα: «Κατεπείγουσες εργασίες στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης (Νέος Βουτζάς) για την αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφικής πυρκαγιάς στις 23.07.2018»

Το 2ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης βρίσκεται στον πληγέντα, από την καταστροφική πυρκαγιά του Ιουλίου, οικισμό του Νέου Βουτζά. Για τη συγκεκριμένη σχολική μονάδα καθώς και άλλες στις πυρόπληκτες περιοχές και ενόψει της ενάρξεως του τρέχοντος σχολικού έτους, πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν μια σειρά από εργασίες ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει ομαλά η σχολική χρονιά. Επιπλέον, απαιτείται η ενίσχυση αυτών των δομών με ανθρώπινο δυναμικό όπου θα βοηθήσουν τους μαθητές που βίωσαν τραυματικές εμπειρίες, τον φόβο, το πένθος και το θάνατο συγγενών και συμμαθητή τους.
Σύμφωνα λοιπόν και με τις αγωνιώδεις εκκλήσεις καθηγητών και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, απαιτείται άμεσα να γίνει έλεγχος της ηλεκτροδότησης και αντικατάσταση των καμένων καλωδίων, έλεγχος των σωληνώσεων ύδρευσης και αποχέτευσης και αντικατάσταση των καμένων, υλοτόμηση και απομάκρυνση καμένων δέντρων, δειγματοληψίες εδάφους, του αέρα και του νερού για την ποιότητα αυτών.
Επιπλέον, απαιτείται η παρουσία στα σχολεία της περιοχής σχολικής ψυχολόγου και κοινωνικής λειτουργού για την ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών.
Οι συγκεκριμένες σχολικές μονάδες δεν είναι δυνατόν πέρα των πρωτοφανών προβλημάτων να έχουν να αντιμετωπίσουν και προβλήματα ελλείψεως διδακτικού προσωπικού που παρουσιάζονται τα τελευταία χρόνια. Για το λόγο αυτό πρέπει να υπάρχει πλήρης κάλυψη σε διδακτικό προσωπικό αλλά και τοποθέτηση σχολικού φύλακα για την ασφαλή είσοδο – έξοδο των μαθητών και τον έλεγχο των εγκαταστάσεων.
Επειδή η μέριμνα για τα παιδιά που επλήγησαν πρέπει να αποτελεί πρώτιστη κυβερνητική προτεραιότητα, ερωτάστε:

1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς στις σχολικές μονάδες των πυρόπληκτων περιοχών;
2. Ποιες ενέργειες έχετε κάνει μέχρι σήμερα προς την κατεύθυνση τόσο των εργασιών αποκατάστασης όσο και στην κάλυψη των κενών σε ειδικότητες καθηγητών στις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Εύη Χριστοφιλοπούλου
Λεωνίδας Γρηγοράκος
Γιάννης Μανιάτης

 

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.