Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Κ.Ο. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ.
Θ Ε Ο Δ Ω Ρ Ο Σ Π Α Π Α Θ Ε Ο Δ Ω Ρ Ο Υ
Β Ο Υ Λ Ε Υ Τ Η Σ Α Χ Α Ι Α Σ

Αθήνα, 8/3/2018

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής. Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκο Παππά

ΘΕΜΑ: «Διακοπή της εκπομπής της δημοσιογράφου Εύης Κυριακοπούλου με απόφαση της Διοίκησης της ΕΡΤ»

Πολλά ερωτηματικά προκαλούνται από την απόφαση της Διοίκησης της ΕΡΤ  να διακόψει την εκπομπή της δημοσιογράφου Εύης Κυριακοπούλου. Η Εύη Κυριακοπούλου επί 17 χρόνια παρουσίαζε τις εκπομπές «Η ζωή είναι Αλλού» και «Επί Τούτω». Το παράδοξο είναι ότι η εκπομπή κόπηκε, αν και η σύμβασή της προέβλεπε την παραγωγή 12 εκπομπών, εκ των οποίων οι 5 παραδόθηκαν, πληρώθηκαν και παρουσιάστηκαν, ενώ κόπηκαν οι άλλες 7. Όπως η ίδια αναφέρει, στις εκπομπές της, ως καλεσμένοι παρέστησαν προσωπικότητες όπως, η Κατερίνα Βρανά (stand up comedy), η Μαρία Ευθυμίου (καθηγήτρια στο Καποδιστριακό, συγγραφέας), ο Στάθης Καλύβας (καθηγητής της Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης), ο Στρατής Παττακός (καρδιοχειρουργός), ο Ανδρέας Πετρουλάκης (πολιτικός σκιτσογράφος), ο Στέλιος Ράμφος (συγγραφέας) και η  Μελίνα Τανάγρη (τραγουδοποιός).
Είναι αξιοσημείωτο πως τα επεισόδια αυτά έχουν παραδοθεί και έχουν πληρωθεί. Η ΕΡΤ από την πλευρά της οφείλει να δώσει εξηγήσεις καθώς το κόστος είναι μεγάλο και τα χρήματα που καταβλήθηκαν προέρχονται από πόρους του Ελληνικού Δημοσίου. Το ενδεχόμενο πως κάποια από αυτά τα πρόσωπα ενόχλησαν με τις τοποθετήσεις τους κυβερνητικούς παράγοντες δίνει διαστάσεις παρέμβασης για λογοκρισία και φίμωση του δημοσιογραφικού λόγου. Η ΕΡΤ έχει πλήρως κομματικοποιηθεί.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Ποιος ο λόγος που η Διοίκηση της ΕΡΤ έκοψε μια εκπομπή πριν ολοκληρωθεί, ενώ τα επόμενα επεισόδια έχουν παραδοθεί και έχουν πληρωθεί;

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.