Σε Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση Τομέα Εργασίας Κινήματος Αλλαγής

Οι εργαζόμενοι στις ταχυμεταφορές, οι διανομείς που καθημερινά μας φέρνουν από τον καφέ μέχρι το φαγητό ή την αλληλογραφία μας, τα δέματα και τα διάφορα πακέτα, πήραν ξανά σήμερα τα μηχανάκια τους. Αλλά, αυτή τη φορά για μια αγωνιστική μοτο-πορεία, προκειμένου να διεκδικήσουν το δίκιο τους.

Είμαστε δίπλα τους. Είμαστε όλοι πάνω σε «δύο ρόδες» και διατρανώνουμε την πίστη μας για καλύτερες συνθήκες εργασίας και αμοιβής, για ασφάλεια και δικαιώματα.

Η κυβέρνηση, αντί να λέει ότι δεν φταίει (που φταίει, καθώς επιτρέπει στις εταιρείες μεσολάβησης να μετατρέπουν τους διανομείς σε… συνεργάτες-ελευθέρους επαγγελματίες), καλό είναι να αναγνωρίσει το πρόβλημα και να το διορθώσει.

Οι εργαζόμενοι Ταχυδιανομείς είναι μισθωτοί που προσφέρουν την εργασία τους κάτω από εντολές και σε συγκεκριμένες διευθύνσεις, ενώ δεν έχουν δικαίωμα να εργάζονται σε 2 ή 3 (ταυτόχρονα) εργοδότες. Κατά συνέπεια δικαιούνται το καθεστώς προστασίας όλων των (λοιπών) μισθωτών. Εργασιακά δικαιώματα τα οποία, δυστυχώς και αυτά, καταπατήθηκαν μέσα από τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της ΝΔ.

Το Κίνημα Αλλαγής όχι μόνο συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στις ταχυμεταφορές, αλλά δεσμεύεται ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την πλήρη, νομική, εργασιακή και ασφαλιστική εξίσωσή τους με τους υπόλοιπους μισθωτούς.

Και μένει η ολοκλήρωση της προσπάθειας με την επαναφορά και ενίσχυση των εργασιακών δικαιωμάτων του συνόλου των εργαζομένων της πατρίδας μας. Η οποία θα ολοκληρωθεί με την ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής, ώστε η προοδευτική ατζέντα του να γίνει πολιτικά κυρίαρχη.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας - 21.09.2021Ρυθμός Επικαιρότητας - 22.09.2021