Σε Ανακοινώσεις

Δήλωση του Μενέλαου Γαρδικιώτη Γραμματέα του τομέα Πρωτογενούς Παραγωγής του Κινήματος Αλλαγής, για τις αυξήσεις των παράβολων εποχικών εργατών:

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ μας αποδεικνύει την παντελή έλλειψη σχεδιασμού για την Ελληνική γεωργία-κτηνοτροφία-αλιεία, φέρνοντας κατά την προσφιλή της τακτική νομοθετικές παρεμβάσεις γραμμένες στο πόδι και σε ένα άσχετο νομοσχέδιο –  στη συγκεκριμένη περίπτωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό.

Προσπαθεί να περάσει χωρίς να την αντιληφθεί κανείς άλλο ένα χαράτσι που πλήττει τον πρωτογενή τομέα. Η αύξηση του παράβολου για μετάκληση εποχικών εργατών από 50 ευρώ σε 100 ευρώ οδηγεί σε οικονομική ασφυξία συγκεκριμένες αγροτικές εκμεταλλεύσεις οι οποίες έχουν υψηλές απαιτήσεις στο εργατικό δυναμικό, όπως είναι η παραγωγή φράουλας και οι δενδρώδεις καλλιέργειες.

Δυστυχώς, η φράση «οικονομική ασφυξία» αποτυπώνει πλήρως τη θλιβερή πραγματικότητα, μια πραγματικότητα που μπορεί εύκολα κάποιος να παρατηρήσει αρκεί να δει τους αριθμούς, αλλά η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αρνείται πεισματικά να δει.

Αλήθεια πώς μπορεί η κυβέρνηση και ισχυρίζεται ό,τι τέτοιου είδους πολιτικές βοηθούν στη διατήρηση της οικονομικής ισορροπίας του συστήματος χορήγησης αδειών διαμονής;

Αντιθέτως, τέτοιου είδους πολιτικές οδηγούν στη διόγκωση του φαινομένου της αδήλωτης εργασίας και της παραοικονομίας, με συνέπεια την  απώλεια τεράστιων εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου.

Το Κίνημα Αλλαγής ζήτησε την άμεση απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας και σε κάθε περίπτωση θα την καταψηφίσει τη συγκεκριμένη διάταξη. Ο αγροτικός τομέας πρέπει να στηριχθεί στη δημιουργία ενός βιώσιμου σχεδίου ανάπτυξης, που να υπηρετείται από  πολιτικές μείωσης του κόστους παραγωγής, αύξησης της ανταγωνιστικότητας και ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.