Σε Δηλώσεις

Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο να γιορτάζεται ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, αναδεικνύοντας την πανανθρώπινη αξία της εθελοντικής προσφοράς αίματος.

Την ημέρα αυτή τιμάται ο Ανώνυμος Εθελοντής Αιμοδότης και ο αλτρουισμός, που επιδεικνύει προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό του προσφέροντας χωρίς ανταμοιβή το αίμα, το πολυτιμότερο αγαθό.

Τιμούμε ιδιαίτερα τους «σιωπηλούς» εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι τόσο κατά τη διάρκεια της πολυετούς οικονομικής κρίσης, όσο και κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης του CΟVID-19, σε δύσκολες συνθήκες, με περίσσευμα ψυχής, αποτελώντας λαμπρό παράδειγμα ανθρωπισμού, συνέχισαν να δίνουν ζωή από την καρδιά τους με την καρδιά τους. Η εθελοντική αιμοδοσία, είναι μια έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης, αλτρουισμού και ανιδιοτελούς προσφοράς, ιδιαίτερα σημαντικής στη σημερινή συγκυρία, παραμένοντας ως η μονή πηγή προέλευσης ασφαλούς αίματος. Η συμβολή, δε, των εθελοντών μη αμειβόμενων αιμοδοτών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι ζωτικής σημασίας.

Η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την αναγκαιότητα της τακτικής μη αμειβόμενης αιμοδοσίας.

Η συνεχής και συστηματική ενημέρωση, ιδιαίτερα των σχολικών μονάδων για την εξάλειψη των προκαταλήψεων, του φόβου και της άγνοιας  σχετικά με την αιμοδοσία.

Η επένδυση και η αναβάθμιση του συστήματος αιμοδοσίας σε εθνικό επίπεδο είναι καθοριστικοί παράγοντες για να μπορέσει η χώρα μας να γίνει αυτάρκης σε ασφαλές αίμα και των προϊόντων του.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, με πρωτοβουλία της αείμνηστης Προέδρου μας Φώφης Γεννηματά και του Τομέα Εθελοντισμού, δημιούργησε την Τράπεζα Αίματος «Σταγόνες Ζωής» στηρίζοντας εμπράκτως τον κρίκο αλληλεγγύης που είναι «αιμοδότης–αίμα–ασθενής».

Ενισχύοντας το κεντρικό μήνυμα του φετινού εορτασμού «Η προσφορά αίματος είναι μια πράξη αλληλεγγύης» καθώς και την εξάπλωση της εθελοντικής συνείδησης στους πολίτες, καλούμε τα μέλη και τους φίλους μας και ιδιαίτερα τη νεολαία μας να προσφέρουν αίμα σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία αιμοδοσίας στη χώρας μας. 

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Μήνυμα Γιώργου Φραγγίδη, Υπεύθυνου ΚΤΕ Υγείας, για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη