Σε Δηλώσεις

Η 7η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Φέτος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας  αφιερώνει την ημέρα αυτή στην υγεία του πλανήτη και των ανθρώπων που ζουν σ΄ αυτόν. Με την πανδημία παρούσα για τρίτη συνεχή χρονιά, αλλά και με τη ρύπανση του πλανήτη να επιδεινώνεται και ασθένειες όπως ο καρκίνος, τα καρδιαγγειακά και αναπνευστικά  νοσήματα  να αυξάνονται, καθίσταται αναγκαία συνθήκη η οργάνωση δράσεων που θα εξασφαλίζουν την διατήρηση της υγείας των ανθρώπων και του πλανήτη, προάγοντας παράλληλα την ευημερία. 

Τα δύο χρόνια πανδημίας ανέδειξαν τις αδυναμίες και τις δυσλειτουργίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Εκτός από την αυτονόητη επιδίωξη της ισότιμης και χωρίς διακρίσεις πρόσβασης  του πολίτη στις δημόσιες δομές, απαιτείται η άμεση αναβάθμιση και αναδιοργάνωση των δομών Υγείας, με άμεση ενίσχυση και  στελέχωσή τους, επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό, τη βελτίωση των συνθηκών περίθαλψης και την εξασφάλιση υψηλού επιπέδου παροχών υγείας για όλους τους πολίτες.  

Η υγεία αποτελεί  ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου. Οι ανισότητες, οι παραλείψεις και οι αστοχίες  στην οργάνωση και τη λειτουργίας του τομέα της υγείας μπορούν να προληφθούν με τις κατάλληλες στρατηγικές, με τη χάραξη και εφαρμογή πολιτικών που θα προέρχονται από εθνική συνεννόηση κομμάτων και θεσμικών φορέων και στόχο τη βελτίωση της παροχής  υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Eυαγγελία Λιακούλη: «Δικαίωση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής η απόφαση του ΣτΕ για τις αντιστυνταγματικές μεθοδεύσεις της Ν.Δ. στους Δήμους»Δήλωση Γραμματέα Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελίας Λιακούλη