Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

«Διασπάσατε το εθνικό μέτωπο υπέρ της λύσης, ακολουθώντας μια διαπραγμάτευση ερήμην των δυνάμεων της λύσης».

Σημεία ομιλίας Γιάννη Κουτσούκου κατά τη συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης.

Αναλώθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ ο ένας με επιχειρήματα σε βάρος του άλλου.

Το συμπέρασμα είναι ότι η Ν.Δ ευθύνεται που δημιουργήθηκε το πρόβλημα και δεν λύθηκε, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπεύθυνος για τον τρόπο που λύνεται. Δεν έχει μιλήσει βέβαια ο κ. Καραμανλής αλλά το συμπέρασμα δεν αλλάζει.

Αναφέρομαι στην εποχή του Τίτο και τις μετεμφυλιακές Κυβερνήσεις, μέχρι τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και τη στάση τότε της Κυβέρνησης της Ν.Δ.

Η παράταξη μας ήταν ιστορικά υπέρ της λύσης αλλά όχι υπέρ οποιασδήποτε λύσης.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου παρέλαβε το πρόβλημα στην όξυνση του και με το εμπάργκο πρώτα και την ενδιάμεση συμφωνία το 1995 δημιούργησε τους όρους επίλυσης του. Την γραμμή αυτή ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ χωρίς όμως να βρουν ευνοϊκές συγκυρίες.

Σε συνέχεια η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Κίνημα Αλλαγής έθεσαν τους όρους και τις προϋποθέσεις με σύνθετη ονομασία erga omnes και συνταγματικές αλλαγές για τα θέματα του αλυτρωτισμού.

Η Συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνεται στα κριτήρια που θέσαμε.

Αναδείξαμε θετικά και αρνητικά και ιδίως σε σχέση με την εθνότητα ζητήσαμε να μην δημιουργήσετε τετελεσμένα, να μην εγκλωβίσετε τη χώρα.

Η αποτυχία σας να εκμεταλλευτείτε την πιο θετική συγκυρία και να φέρετε μια συμφωνία ευρείας αποδοχής οφείλεται στην εσωτερική Κυβερνητική αντίφαση της συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ και τους μικροκομματικούς σας στόχους.

Θέλατε ταυτόχρονα να απευθύνεστε σε ακροατήρια της «σκέτης» Μακεδονίας του παλιού ΣΥΡΙΖΑ και του ακροδεξιού, ψευδοπατριωτικού των ΑΝΕΛ.

Διασπάσατε το Εθνικό μέτωπο υπέρ της Λύσης, ακολουθώντας μια διαπραγμάτευση ερήμην των δυνάμεων της λύσης.

Η Ν.Δ με τις διαχρονικές ευθύνες μετατοπιζόταν διαρκώς, ως άμυνα, απέναντι στις μεθοδεύσεις σας.

Η ιστορία όμως, μας διδάσκει πότε και με ποιους όρους μπορούμε να έχουμε εθνικές επιτυχίες. Ας δούμε μερικά παραδείγματα:-Πως το 1981 αποκαταστήσαμε με τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα δυσμενείς όρους ένταξης μας στην ΕΟΚ

-Πως το 1987 αντιμετωπίσαμε την Ελληνοτουρκική κρίση

-Πως το 1993-1995 ανατρέψαμε εν μέρει, με την ενδιάμεση συμφωνία τετελεσμένα.

-Πως οδηγηθήκαμε στο Ελσίνκι και την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε

-Πως πέτυχαμε την σύγκληση και μπήκαμε στην ΟΝΕ.

Πάντα με εθνική ομοψυχία και κοινωνική συσπείρωση. Το αντίθετο είχαμε ήττες και εθνική ταπείνωση όταν βρεθήκαμε διχασμένοι.

Πως όμως χειρίζεται τα μεγάλα εθνικά θέματα και τους στρατηγικούς στόχους της χώρας η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;

-Αντί προοπτικής εξόδου από τα μνημόνια και την κρίση, οδηγηθήκαμε σε μακροπρόθεσμες και επαχθείς δεσμεύσεις γιατί το 2015 ο κ. Τσίπρας απέρριψε τον οδικό χάρτη της κας Γεννηματά και επέλεξε εσωκομματική εκκαθάριση και συγκυβέρνηση με ΑΝΕΛ.

-Αντί ενιαίας στρατηγικής απέναντι στην Τουρκία έχουμε τις στολές παραλλαγής του κ. Καμμένου από την μια και τις υποσχέσεις του κ. Τσίπρα στον Ερντογάν από την άλλη. Τακτική που αποθρασύνει την Τουρκία.

-Με διχασμό και πόλωση που υπονομεύει τη Δημοκρατία και τους θεσμούς.
Τη δική σας στάση και συμπεριφορά της αντιμνημονιακής περιόδου «η χούντα δεν τελείωσε το 73», εκμεταλλεύονται τώρα ακροδεξιοί και πατριδοκάπηλοι. Ζητείστε τουλάχιστον μια συγνώμη πριν κάνετε υποδείξεις.

Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζει για τα συγχαρητήρια όλης της Ευρωπαϊκής νομενκλατούρας όπως την αποκαλούσε ο κ. Τσίπρας, καθώς υλοποιούνται γεωπολιτικές στοχεύσεις των συγκυβερνήσεων του σκληρού πυρήνα της Ε.Ε αλλά και των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Καμμένος στηρίζει την Κυβέρνηση που κατά τον ίδιο βλάπτει το εθνικό συμφέροντα, «δεσμευόμενος» ότι δε δεν θα ψηφίσει «τότε», δηλαδή σε μια άλλη Βουλή, με άλλη σύνθεση, στην οποία ο ίδιος και το κόμμα του, δεν θα υπάρχουν κατά πάσα πιθανότητα.

Θέατρου του παραλόγου, σε βάρος των Εθνικών Συμφερόντων και τις προοπτικές της χώρας μέσα από μεθοδευμένες πολώσεις και συγκρούσεις.

Υπάρχει όμως άλλος δρόμος , οι εκλογές, η αλλαγή πολιτικών συσχετισμών με το Κίνημα Αλλαγής σε καθοριστικό ρόλο για μια Κυβέρνηση , όπως έχει προτείνει η Φώφη Γεννηματά.

Με εθνική συνεννόηση
Κοινωνική συναίνεση
Προοδευτικές αλλαγές .
Για να απεγκλωβίσουμε τη χώρα από τις δικές σας δεσμεύσεις και δουλείες.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.